PAÜ’de "teknoloji bağımlılığı" etkinliği düzenlendi

PAÜ’de "teknoloji bağımlılığı" etkinliği düzenlendi

PAÜ’de "teknoloji bağımlılığı" etkinliği düzenlendi

İHA) - Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) öğrencileri, öğrenci destek birimi ve kariyer planlama dersi kapsamında, Yeşilay tarafından düzenlenen "teknoloji bağımlılığı" temalı etkinlikte bir araya geldi.


Denizli Pamukkale Üniversitesi, Danışmanlık Merkezi’nin sunduğu hizmetler ve bağımlılıkla mücadele konusundaki destekleri katılımcılara aktarıldı. Ayrıca Yeşilay’ın misyonu ve faaliyet alanları hakkında detaylı bilgiler sunulan eğitim, beyin ve bağımlılık arasındaki ilişkinin anlatımıyla devam etti. Öne çıkan konulardan biri de teknoloji bağımlılığının türleri oldu. Konuda öğrencilerin katılımıyla interaktif bir şekilde oyunlaştırılarak anlatıldı. Teknoloji bağımlılığına dair farkındalık oluşturulması ve bu konuda bilinçlenme sağlanması hedeflendi.
Eğitim, etkinliğe katılan katılımcılara teşekkür belgeleri verilerek sonlandırıldı. Katılımcıların etkileşimli bir şekilde katıldığı etkinlik, öğrencilere önemli bilgiler sunmanın yanı sıra sosyal etkileşimi de artırarak öğrencilere günlük yaşamlarında daha sağlıklı ve bilinçli kararlar almalarında yardımcı oldu.