PAÜ’de Genç Ressam ve Heykeltraşlar Yetişiyor

PAÜ’de Genç Ressam ve Heykeltraşlar Yetişiyor

Görsel sanatlar resim ve heykel ana sanat atölyesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi, PAÜ Eğitim Fakültesi zemin kattaki sergi salonunda açıldı.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin Resim-İş Eğitim Ana Bilim Dalı Bölümü’nden her yıl onlarca öğrenci, görsel sanatlar öğretmeni olarak mezun oluyor. Eğitimci olmalarının yanı sıra aynı zamanda iyi birer heykeltıraş ve ressam da olan mezunlar, hem görsel sanatların gelişimine katkıda bulunuyorlar, hem de yeni sanatçılar yetişmesini sağlıyorlar.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Ana Sanat Resim ve Ana Sanat Heykel Atölye öğrencilerinin yapmış olduğu eserlerin yer aldığı Resim ve Heykel Sergisi de PAÜ Eğitim Fakültesi zemin kattaki sergi salonunda açıldı. Sergide PAÜ Resim-İş Eğitimi öğrencileri ve mezunları; Sezgi Çağdaş Sağ, Dilara Polat, Fatma Nur Çıplak, Gülsena Karaosmanoğlu, Merve Çivi, Duygu Kocabaşoğlu, Melek Nur Kaplan ve Selim Kınlı’nın heykelleri yer alıyor.

Serginin açılışına katılan PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan, sergideki eserlerin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bu eserlerin Denizli’deki sergi salonlarında da Denizlililer ile buluşturulması gerektiğini söyledi.

Birbirinden başarılı eserlerin yer aldığı serginin giriş bölümünde Ana Sanat Heykel öğrencileri heykel yapımı ile ilgili canlı performans sergiliyorlar. 

PAÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ana Sanat Heykel Atölyesi Eğitmeni Safi Avcı, öğrencilerin uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkardığı eserleri bu sergi ile kamuoyuna sunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. 

PAÜ’de Resim ve Heykel sergisi ile eş zamanlı olarak yine Resim-İş Eğitimi öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı “Temel Tasarım & Ana Sanat Fotoğraf Atölyesi Yıl Sonu Sergisi” ve “Kağıt İşler Sergisi” açıldı, “Rölyef Uygulama Gösterisi” de başladı.