PAÜ’de 271 Tıp Fakültesi Öğrencisi Beyaz Önlüklerini Giydi

PAÜ’de 271 Tıp Fakültesi Öğrencisi Beyaz Önlüklerini Giydi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde 271 öğrenci beyaz önlük giydi.

Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Dekan Özdel: “Büyük Atatürk’ü gerçekten anlayan ve hedeflerine yürüyen hekimler olmanız en büyük dileğimizdir.”

Törende konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel şunları ifade etti: “Bu tören her yıl 14 Mart haftasında yapar ve iki bayramı bir arada yaşardık. Ancak bildiğiniz üzere 6 Şubat ta büyük felaketi yaşadık. Canlarımızı yitirdik. Bu gençlerin arasında olan sevgili Şiraz’ımızı da yitirdik. Tüm kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum nurlar içinde yatsınlar. İşte bu yüzden buruğuz, bir tarafımız eksik. Yüzyıllara dayanan kökleri üzerine büyük mücadelelerle var olmuş bu güzel ülkemizin dinamik gücü olarak, sorunlara çok yönlü bakış açısıyla çözüm odaklı yaklaşabilen, içinde bulunduğunuz toplumun değişen sağlık gereksinimlerini analiz edip, elde ettiği sonuçları uygulamaya dönüştürebilen, tüm sorunların üstesinden gelebilecek bilgi beceri ve donanımla yüklenmiş, güncel gelişmeleri takip ederek araştırıp, sorgulayan ve gerektiğinde her türlü zorluğa karşı durabilen, büyük Atatürk’ü gerçekten anlayan ve hedeflerine yürüyen hekimler olmanız en büyük dileğimizdir. Giydiğiniz lekesiz, tertemiz bu beyaz önlüğü mesleki kimliğinizin bir sembolü olarak büyük bir özenle taşıyacağınıza olan inancımızla sevgiyle kucaklarız. Her birinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

Rektör Kutluhan: “Beyaz önlük giyecek meslektaşlarıma öncelikle beyaz önlüğün beyazlığına en ufak bir leke düşürmeyelim.”

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Kutluhan şunları kaydetti: “Hayatınızın en mutlu günlerinden birini yaşıyorsunuz. Bugün sizin beyaz önlük, doktor önlüğü giyme gününüz sonuç olarak tıp fakültesini kazandınız hukuken doktor adayısınız ama bugün fiilen doktorsunuz. Beyaz önlük giydikten sonra yoğun bakıma ameliyathaneye polikliniklere hastanelerdeki tüm bölümlere girebilirsiniz. Beyaz önlük ile kendi fakültemizin dışındaki hastanelerde de rahat hareket edebilirsiniz. Demek ki beyaz önlük o kadar güçlü ki bazen haberlerde bazen medyada duyuyoruz: Beyaz önlük giyip ben doktorum deyip sahtekârlık yapanlar da olabiliyor bunların hepsi beyaz önlüğün gücünden kaynaklanır. İbni Sina’nın çok güzel bir sözü var: Ey doktor önce hastaya zarar verme. Ben de bugün beyaz önlük giyecek meslektaşlarıma öncelikle beyaz önlüğün beyazlığına en ufak bir leke düşürmeyelim derim. Tıp fakültemizle sizlerle gurur duyuyorum; çünkü sizler hem tıp fakültesini başarıyla okuyorsunuz, hem de sosyal faaliyetlerinizle kendinizi geliştirmeye çalışıyorsunuz. Biz de TUS deneme sınavı uygulamasıyla sizleri daha iyi bir geleceğe hazırlamak empati programıyla daha iyi hasta anlayışına sahip olmak yeni derslikler yaparak daha iyi şartlarda derslerinizi yapmak için uğraşıyoruz. Ben buradan sizlerden bazı isteklerimi bildirmek isterim. Tıp Fakültesine nasıl başlarsanız öyle biter sizler iyi başlayın başarı ile bitirin. Derslerinizi ihmal etmeyin. Bu dünyada başka Pamukkale Tıp Fakültesi olmadığı için fakültemize sahip çıkalım. Mesela fakülte girişlerine derslik girişlerinde sigara izmaritlerinin atılmasına içilmesine karşı çıkalım uyaralım, birbirimize destek olalım. Başta anne ve babalarınız akrabalarınız olmak üzere şimdiden onların hastalıklarıyla ilgilenin onların dualarını almaya bakın çünkü en büyük sermayeniz alacağınız bu psikolojik destektir.”

Cumhuriyetin 100. Yılını Simgeleyen Cam Mozaik Türk Bayrağı

Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin ardından program Tıp Fakültesi yeni binası giriş katında açılan 175 kişilik Dr. Vehbi Esenlik Amfisi ile Cumhuriyetin 100. yılı anısına Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Bölümü Öğr. Gör. Yüksel Hancıoğlu’nun danışmanlığında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, fakülte personeli ve fakülte öğrencileri ile birlikte hazırladıkları Cam Mozaik Türk Bayrağı’nın açılışının yapılması ile sona erdi.