PAÜ’de ‘23 Nisan’ Coşkusu Yaşandı

PAÜ’de ‘23 Nisan’ Coşkusu Yaşandı

PAÜ’de ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkuyla kutlandı. PAÜ Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği şenlikte, çeşitli oyun ve etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi

PAÜ’de ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkuyla kutlandı. PAÜ Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği şenlikte, çeşitli oyun ve etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlenirken, yetenekleri yaşlarından büyük olan sporcular, Spor Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gören büyükleri ile spor üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. 

Çocuklar, Gönüllerince Eğlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda PAÜ Çocuk Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘PAÜ Çocukta Şenlik Var’ isimli etkinlikte, çocuklar bir yandan doyasıya eğlenirken bir yandan da öğrendi. Etkinliklerden ilki, PAÜ Çocuk Üniversitesi Doç. Dr. Serdal Yerli Sanat Atölyesinde hayallerini tuvale yansıtan çocukların, tuval ve kâğıt akrilik çalışmalarından oluşan resim sergisi oldu. Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında açılışı gerçekleştiren sergiye, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tuncel, öğretim üyeleri, öğrencileri, sergide çalışmaları yer alan çocuklar ve aileleri katıldı. 

Serginin açılışında konuşma gerçekleştiren PAÜ Çocuk ve Gençlik Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatma Taşkın Ekici dünyada kutlanan tek çocuk bayramının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu hatırlatırken, etkinliklere katılan çocuklar ve ailelerine teşekkürlerini iletti. 

Açılışta konuşma yapan Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdal Yerli, sekiz haftalık çalışmanın sonunda güzel bir sergi ortaya çıkardıklarına değinirken, büyük sanatçıların ancak çocukluklarını kaybetmedikçe güzel işler ortaya çıkarabildiklerini dile getirdi. Çocukların hayal güçlerini ortaya çıkarırken, onlara rehberlik yapmaya çalıştıklarını belirtti. 

Konuşmaların ardından davetliler, tuval ve kâğıt akrilik çalışmalarından oluşan, 56 resim ile 16 parçadan yapılan Atatürk portresinin yer aldığı sergiyi gezdi. 

Resim sergisinin devamında etkinlik kortej yürüyüşü ile devam etti. Şarkılar eşliğinde PAÜ Gölbahçe Etkinlik Alanı’na yürüyen çocuklar, burada fen deney atölyelerinden yüz boyamaya, baskı atölyelerinden çeşitli oyunlara kadar, farklı etkinliklerle doyasıya eğlenirken bir yandan da öğrendi. 

Yetenekleri Yaşlarından Büyük Sporcular, SBF Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi (SBF) Spor Yöneticiliği Bölümü, Tenisçi Ege Poyaz ile Golfçü Can Marko Özdemir’i SBF Konferans Salonu’nda konuk etti. SBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıdvan Ekmekçi’nin moderatörlüğünü üstlendiği söyleşiye, SBF öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Rıdvan Ekmekçi, pandemi sonrasında özellikle küçük yaştaki sporcuların zor bir süreçten geçtiğini, sporculara mentörlük yaptığı sırada gözlemlediği ifade ederken, tenis ve golfün gerek antrenman gerekse müsabaka bakımından oldukça zor iki branş olduğunu hatırlattı. Yaşları küçük sporcuların, antrenman, müsabaka, okul ve sosyal hayatlarında nasıl bir zorluk yaşadığını, geleceğin antrenörleri de olacak olan Spor Bilimler Fakültesi öğrencilerinin öğrenmeleri için böyle bir söyleşi düzenlemek istediklerini belirtti. 

Söyleşide, Ege Poyraz ve Can Marko Özdemir ile davetliler, bu sporlara nasıl başladıklarında okul hayatlarına, antrenman programlarından müsabakalara, günlük rutinlerinden gelecek hedeflerine kadar farklı birçok alanda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.