PAÜ ve ER-Bakır’dan İş Birliği

PAÜ ve ER-Bakır’dan İş Birliği

PAÜ, üniversite – sanayi iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi. Er-Bakır ile imzalanan protokol kapsamında, PAÜ’lü öğrencilere de staj imkânı sunulacak.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş. Firması (Er-Bakır) arasında, bir iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük Yönetim Kurulu Salonu’nda düzenlenen imza törenine, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Er-Bakır Genel Müdürü Macit Taşkın’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, PAÜ Üniversite Sanayi İş Birliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt ile Er-Bakır firmasından yetkililer katıldı. 

Sohbet havasında başlayan tören, daha sonra protokolün imzalanması ile devam etti. PAÜ ile Er-Bakır arasındaki iş birliği çerçeve protokolü, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Genel Müdür Macit Taşkın tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında, PAÜ ve Er-Bakır’ın birlikte çalışacağı tasarım ve Ar-Ge projelerinin belirlenmesi ve belirlenen projelerde gerekli çalışmaların yürütülmesi için öğretim elemanlarından danışmanlık hizmeti alınmasının yanında ortak ilgi alanlarında; TÜBİTAK, KOSGEB, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projelerinin yürütülmesine de olanak sağlanacak. Protokol ile aynı zamanda PAÜ lisans ve yüksek lisans öğrencilerine staj imkânı sunulacak. Er-Bakır tarafından ihtiyaç duyulan teknik konularda PAÜ bünyesindeki uzman öğretim elemanlarınca seminerler verilecek; Er-Bakır çalışanları, uzmanlıkları çerçevesinde, PAÜ derslerine katılarak seminer ve sunumlar ile katkı sağlayacak. 

Rektör Kutluhan: “Her bir protokol, bizleri hedefimize bir adım daha yaklaştırıyor”

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Denizli’nin üreten bir şehir olduğunu ve PAÜ’nün de bu alanda Denizli’yi takip ettiğini hatırlatırken, ‘Üreten Üniversite’ misyonu, ‘Üniversite Hayatın Rehberidir’ vizyonu ile sanayinin Ar-Ge çalışmalarına, Üniversite olarak destek vermeyi ve bu çalışmaların içinde olmayı hedeflediklerini söyledi. Şehirle bütünleşmiş bir üniversite olmayı amaç edindiklerine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Kutluhan bu amaçlarına, firmalar bazında yapılan her bir protokol ile bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan sözlerine şöyle devam etti: “Bu amaç doğrultusunda çalışmaya devam ettikçe bir gün bir bakmışız şehrin tüm sektörlerinde, sivil toplum örgütleri de dâhil olmak üzere hepsinde Pamukkale Üniversitesi yer almış. Hedefimiz budur. Bir Denizli düşünce tarzı ile herkes bir şeyler yapsın. Üniversite ve sanayi mutlaka bir paydada buluşmalı ve birbirini iyi tanımalı. Bu anlamda, İktisadi İdari Bilimler Fakültemiz, Mühendislik Fakültemiz gibi insan kaynağı yönünden oldukça zengin fakültelerimiz var. Bu insan kaynağımızı sanayimiz ile bir araya getirmeliyiz. Bu protokol bu çabamıza önemli katkıları olacaktır. Bugün ilimizin ve ülkemizin gururu olan Er-Bakır firmamız ile önemli bir protokole imza atıyoruz. Hem öğrencilerimiz, hem hocalarımız bu protokol ile işin içine girmekte. Daha önce de Ar-Ge ve inovasyon alanında çalışan hocalarımız, Er-Bakır firmamız ile bölüm bazında çalışmalar yürütmekteydi. Bu protokol ile yapılan çalışmaları, çerçevesi belli bir protokole bağlamak istedik. Bu vesile ile Er-Bakır firmasının yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu protokol ile her iki tarafın da gelişimine yönelik öğrencilerimiz, staj konusunda; öğretim üyelerimiz de Ar-Ge ve inovasyon konusunda, Er-Bakır ile daha iyi sonuçlar ortaya koyacaktır. Protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Taşkın: “Üniversitemiz ile iş birliği yapmaktan dolayı mutluyuz”

Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A.Ş Firması Genel Müdürü Macit Taşkın törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Denizli’nin en büyük şirketi ile Üniversitemizin iş birliğinin başlangıcını yapmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah gençlerimiz ve her iki taraf açısından başarılı, faydalı bir çalışma olur.”