PAÜ, Türkiye’deki 6 Üniversiteden Biri Oldu

PAÜ, Türkiye’deki 6 Üniversiteden Biri Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) uluslararası ortak lisans programı anlaşmasına imza attı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) uluslararası ortak lisans programı anlaşmasına imza attı. İmzalanan anlaşma ile PAÜ, SUNY çift diploma programlarına sahip olan Türkiye’deki 6 üniversiteden birisi olacak. 

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) tarafından da uygun bulunan anlaşmaya göre siyaset bilimi ve kamu yönetimi programı ile ekonomi programı çift diploma programına kayıt olacak öğrenciler ilk 2 sene PAÜ’de son 2 sene ise ABD’nin en büyük üniversite sistemi olan The State University of New York-Cortland (SUNY)’de öğrenim görecek. Öğrenimleri boyunca öğrenciler; ABD Senatosu ve büyükelçiliklerde ücretli staj yapma ve ABD’de çalışma fırsatına sahip olacaklar, öğrenimleri sonunda ise her iki üniversiteden de bağımsız iki ayrı diploma almaya hak kazanacaklar.

PAÜ İİBF, imzalanan uluslararası anlaşma ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında Türkiye’de aktif tek çift diploma programı olacak. Ek olarak, PAÜ İİBF’de görev yapan öğretim üyeleri de New York Eyalet Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalar yapma fırsatına sahip olacak.

Rektör Kutluhan: “Bu anlaşma Üniversitemizde verilen eğitimin dünyanın en büyük üniversitelerden birisi olan The State University of New York tarafından eşdeğer olarak kabul edildiğini gösterdi.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, çift diploma anlaşmasıyla ilgili olarak memnuniyetini ifade ederek bu anlaşmanın Üniversitemizde verilen eğitimin dünyanın en büyük üniversitelerden birisi olan The State University of New York tarafından eşdeğer olarak kabul edildiğini gösterdiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Çift diploma anlaşması konusunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Yönetimi uzun zamandır çaba göstermekteydi. Süreci yürüten Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Kulaç’ı kutlar, eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla gösterilen çabanın devamını dilerim.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.