PAÜ TEKNOFEST 2023’ten Ödüllerle Döndü

PAÜ TEKNOFEST 2023’ten Ödüllerle Döndü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023’ten ödüllerle döndü.

İlki 2018 yılında gerçekleştirilen beşinci yılında uluslararası bir boyut kazanan TEKNOFEST, 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 5 gün süren festivalin kapılarını açtı. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, teknoloji geliştiren bir Türkiye için Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirildi.

Hazar Takımı Dikey İnişli Roket Yarışması’nda Birinci Oldu                               

Her yıl başarı çıtasını bir üst seviyeye taşıyan Pamukkale Üniversitesi Hazar Takımı bu yıl da Dikey İnişli Roket kategorisinde birinci olarak ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplu takdimiyle aldı. 

ATAY Takımı, Kurul Özel Ödülü Aldı

PAÜ ATAY Takımı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde TEKNOFEST Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması’nda “Alatay” adlı araçları ile kurul özel ödülü kazandı.

Pusat Takımı Türkiye 4’üncüsü Oldu

PAÜ Pusat Takımı, TEKNOFEST 2023 İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'da 400'ü aşkın başvuru arasında 20 takımla beraber finale kalarak, Türkiye 4’üncüsü oldu.

ISIF’23’ten PAÜ’ye 1 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz Madalya Geldi 

TEKNOFEST 2023 kapsamındaki 8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF’23) Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bölümü Termodinamik Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Osman Yeler’in buluşçusu olduğu “Kuvözler İçin Bir Termoelektrik Isı Pompası” adlı buluş altın madalya kazandı. Ödül, Pamukkale Teknokent Müdürü Doç. Dr. İsmail Ovalı’ya takdim edildi.

TEKNOFEST 23 kapsamında gerçekleşen 8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (ISIF’23) PAÜ’ye gümüş madalyayı ise Prof. Dr. Cem Gök, Doç. Dr. Arzum Işıtan, Dr. Öğr. Üyesi Mine Sulak, Ahmet Gül, Beyza Kahraman, Ahmet Akif Saygın’ın birlikte çalışmalarını yürüttüğü “Nano Katkılı Biyopolimer Yangın Söndürücü Toplar” adlı buluş getirdi. 

8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF'23) bronz madalyayı getiren buluş, Prof. Dr. Harun Reşit Güngör’ün buluşçusu olduğu “Revizyon Total Diz Artoplastisi İçin Bir Aralayıcı (Spacer) Blok” adlı buluş oldu.