PAÜ öğrencileri 'Destek AFAD Gönüllüsü' Oldu

PAÜ öğrencileri 'Destek AFAD Gönüllüsü' Oldu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı öğrencileri Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programını tamamlayarak “Destek AFAD Gönüllüsü” oldu

(İHA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı öğrencileri Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programını tamamlayarak “Destek AFAD Gönüllüsü” oldu.

Serinhisar MYO Yönetim Organizasyon Bölümü, Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı öğrencileri, Temel AFAD Gönüllüsü Eğitim Programını çevrim içi olarak bitirmesinin ardından Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri tarafından verilen uygulamalı eğitim programını da başarıyla tamamlayarak “Destek AFAD Gönüllüsü” oldu. Bu süreçte Serinhisar MYO’yu ziyaret eden Denizli İl AFAD Müdürü Ali Etiz ve beraberindekiler öğrenciler ile bir araya geldi.

Öğrencileri gönüllü olmaları için teşvik eden ve süreci yakından takip eden Öğr. Gör. Mehmet Kozyel, Öğr. Gör. Burcu Özkan ve Öğr. Gör. Didem Ecer, tüm eğitim sürecinde öğrenciler ile yer aldıklarını belirterek, öğrencilerin okulda almış oldukları eğitimlerin sahada profesyonel ekipler ile de hem bilgi ve beceri düzeylerinin artması hem de muhtemel bir afet durumunda topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri için ‘Destek AFAD Gönüllüsü’ olmaları yönünde onları teşvik ettiklerini ifade ettiler. Denizli AFAD ile iş birliği içerisinde birinci ve ikinci sınıfta öğrenim gören Acil Durum ve Afet Yönetimi öğrencileri, gerekli eğitim programlarını tamamlayarak birer Destek AFAD Gönüllüsü oldu. Eğitim programı sonunda öğrenciler, “Destek AFAD Gönüllüsü” oldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler.