PAÜ Klinik Araştırma ve Uygulama Merkezi (PÜKAM) Faaliyete Geçti
4 Ekim 2021 tarihinde resmi gazetede yönetmeliğinin yayınlanması ile birlikte PÜKAM resmen kuruldu.
PAÜ rektörlüğü tarafından PAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Semin Fenkci merkez müdürü , PAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gamze Gököz Doğu ve Doç. Dr. Tuğba Sarı merkez müdür yardımcısı olarak görevlendirildi.
Geçtiğimiz haftalarda PAÜ Tıp Fakültesi Başhekimliği’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda PÜKAM Döner Sermayesi’nin kurulumu tamamlanarak merkez resmen yürürlülüğe girmiş oldu.
PÜKAM Müdürü Prof. Dr. Semin Fenkci klinik araştırmalar, merkez ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi: "Klinik araştırma, gönüllü insanların katılımıyla gerçekleştirilen ve tıbbi bilgi elde etmeyi amaçlayan bilimsel çalışma olarak tanımlanır. Yeni çıkan ilaçların insanlarda etkili ve güvenli olduğunu göstermek için önemlidir. Tedavi işe yarıyor mu, hangi dozları tedavi için uygun, muhtemel yan etkileri neler olabilir gibi bazı sorularımıza klinik araştırmaların yardımıyla cevap buluruz. Aynı zamanda hem yeni çıkan tedavilerin mevcut ilaçlardan daha iyi olup olmadıklarını görürüz hem de klinik araştırmalar yoluyla mevcut tedaviler hakkında daha fazla bilgi ediniriz.
Klinik araştırmalar özellikle Onkoloji hastaları gibi hayati önemi olan hastalıklarda hastaların ilaca erken erişimi için oldukça önemlidir. Bilindiği üzere uzun yıllardır ulusal ve uluslar arası klinik araştırmalar (Faz 2,3,4 ve gözlemsel ilaç araştırmaları) ) PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde farklı dahili bilimlerde yürütülmüş, pek çok hastanın bu tedavilerden yararlanmasına olanak sağlanmış, deneyimli ve İyi Klinik Uygulamalar eğitimi almış olan öğretim üyelerinin sorumluluğunda gerçekleşmiştir ve hali hazırda devam eden birçok çalışma bulunmaktadır.
Ege Bölgesi’ndeki en büyük merkezlerden olan PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, farklı teröpatik alanlarda yüksek hasta sayısına sahip olan bir merkezdir. Amacımız bu araştırmaların tek bir merkezden yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin daha etkin ve kontrollü işletilebilmesi, ulusal ve özellikle uluslar arası platformda daha fazla klinik araştırmaya dahil olmak, üniversitemize ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Klinik Araştırmalar açısından ülkemize ve üniversitemize büyük ivme kazandıracağını umarak Pamukkale Üniversitesi Klinik Araştırma ve uygulama Merkezi’nin kurulmasında öncülük eden sayın rektörümüz Prof.Dr.Ahmet Kutluhan ve Hacettepe Ünivesitesi’nden Prof.Dr.Serhat Ünal hocamıza teşekkür ve saygılarımızı sunarız."
0 Yorum