PAÜ Kariyer Günleri’ne “Üniversite-Şehir Buluşması” Damga Vurdu

PAÜ Kariyer Günleri’ne “Üniversite-Şehir Buluşması” Damga Vurdu

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen kariyer günleri açılış programı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda Üniversite-Şehir buluşmasının önemine vurgu yapan Rektör Kutluhan, “nasıl ki sanayicimiz, ürettiği ürünü her geçen yıl biraz daha geliştiriyor, biz de kariyer günlerimizi geliştirilelim. Daha fazla katılımla, bu kariyer günleri etkinliğimizi şehrimizin toplantı ve fuar salonlarına taşıyalım. Biz kendimizi şehrimize arz etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yıldıray Turhan öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ile birlikte katıldı. 

Rektör Kutluhan: “Kariyer Günleri etkinliklerimizi şehrimizin toplantı ve fuar salonlarına taşımalıyız. Biz kendimizi şehrimize arz etmek zorundayız”

Toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kavaklıoğlu ile birlikte öğrenci, öğretim üyesi ve firmalardan gelen temsilcilerin taleplerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, Denizli’nin tekstil alanında Türkiye’de ilk sıralarda olduğunu hatırlattı. Tekstil Mühendisliği Bölümünü de Türkiye’de ilk sıralara taşımak için elinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, konuşmasında şunları söyledi: “Kariyer Günlerimize katılan firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Şu an kariyer günleri vesilesi ile burada olan firma temsilcilerimizin, laboratuvarlarımızı görmelerini isterim. Ne yapıyoruz ya da ne yapmak istiyoruz yerinde gözlemlesinler istiyorum. Üniversitemizin ve tekstil mühendisliği bölümümüzün iyiliği için ben elimden geleni yapmaya hazırım. Yeter ki biz daha iyi olalım. Denizli ilinin ihracatta ilk on sırada olduğu gibi bizler de Üniversite olarak ilk on sırayı zorlamalıyız. Bunun için hep birlikte, elimizden geleni yapmalıyız. Burada sanayici dostlarımız var. Nasıl ki sanayicimiz, örneğin ürettiği bir havluyu her geçen yıl biraz daha geliştiriyor, biz de kariyer günlerimizi geliştirilelim. Daha fazla katılımla, bu kariyer günleri etkinliğimizi şehrimizin toplantı ve fuar salonlarına taşıyalım. Her anlamda ileriye gitmek ve kendimizi geliştirmek zorundayız.  Bir diğer önemli husus da biz kendimizi şehrimize arz etmek zorundayız. Arz etmezsek kimse bizi bilmez. Burada kaç öğrenci var, neler yapılıyor bunların bilinmesi için kendimizi iyi ifade etmeliyiz.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın bu sözlerine destek veren iş adamları da bu ve benzeri etkinliklerin kentin toplantı salonlarında olmasının hem şehir, hem de üniversite açısından önemli bir açılım olacağının altını çizdiler.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Koltuksuz ile Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Selçuk Aksarı’nın da katıldığı etkinlikte ayrıca; Menderes Tekstil, Altınbaşak Tekstil, Deniz Tekstil, Rateks Tekstil, Gamateks Tekstil, Egem Tekstil, Dönmez Tekstil, Koltuksuz Tekstil, Gelin Tekstil, Uğurlular Tekstil, The BARINA Tekstil’den temsilciler katılımcı firma olarak tanıtım ve sunumlar gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından program, katılımcı firma yetkilileri ve iş başvurusunda bulunacak öğrencilerin görüşmeleri ile devam etti.