PAÜ Hastanesinde Sepsis oturumu yapıldı

PAÜ Hastanesinde Sepsis oturumu yapıldı

PAÜ Hastanesinde Sepsis oturumu yapıldı

(İHA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi’nde, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ile Yoğun Bakım Ünitelerinin uzman ve asistanlarının yoğun katılımıyla Sepsis oturumu gerçekleştirildi.

PAÜ Hastanesi 5. Kat Eğitim Salonunda Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ve Yoğun Bakım Ünitelerinin uzman ve asistanlarının yoğun katılımıyla Sepsis oturumu gerçekleştirildi. Anestezi Ana Dalı’nda oturum hakkında, “Sepsisten kendimizi korumanın en iyi yolu vücudumuzda oluşabilecek enfeksiyonları önlemekten geçmektedir. Aşılanma, temiz su kullanımı, el hijyeni, hastane kaynaklı enfeksiyonların önlenmesi, güvenli doğum ve farkındalık başlıca önlemler arasında yer almaktadır. Farkındalık hayat kurtarır. Sepsis hastalığı konusunda üç yıl önce Türk Yoğun Bakım Derneği tarafından başlatılan “Farkına Var, Hayat Kurtar” kampanyası halen devam etmektedir” denildi.

13 Eylül Dünya Sepsis Günü faaliyetleri çerçevesinde Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından 27 Eylül 2023 tarihinde sepsis oturumu düzenlendi. Toplantıda Prof. Dr. Hülya Sungurtekin, ve Prof. Dr. Simay Karaduman moderatörlüğünde Dr. Öğretim Görevlisi Turan Evran tarafından yapılan Sepsis sunumu sonrasında katılımcılar ile karşılıklı bilgi alışverişinin ardından oturuma son verildi.