PAÜ Hastanesinde İncelemelerde Bulundu

PAÜ Hastanesinde İncelemelerde Bulundu

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Üniversite Yönetimi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi ve Hastane Müdürleri ile birlikte; Yara Bakım Ünitesi, Uzun Süreli Video EEG Ünitesi, Üniversite…

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Üniversite Yönetimi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi ve Hastane Müdürleri ile birlikte; Yara Bakım Ünitesi, Uzun Süreli Video EEG Ünitesi, Üniversite Eczanesi, Yemekhane, Girişimsel Pulmonoloji ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi, Solunum Fonksiyon Testi Odası ve Dâhiliye Yoğun Bakım Ünitelerinde incelemelerde bulundu.

İnceleme ziyaretine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Doç. Dr. Murat Özban, Doç. Dr. Hakan Alkan, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çağdaş Çayır, Hastane Başmüdürü Erdinç Karataş, Hastane Müdürleri ve yetkililer katıldı.

İncelemelerin ilk durağında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet, Yara Bakım Ünitesini ziyaret etti. Toplam yedi yatak ile hastalara hizmet veren Yara Bakım Ünitesi hakkında Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çağdaş Çayır, Rektör Prof. Dr. Bağ ve beraberindeki heyete bilgi verirken, ünitenin hastaneye kazandırılmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere Üniversite ve Hastane Yönetimlerine teşekkürlerini iletti. Dr. Öğr. Üyesi Çayır, yedi ay önce hizmete giren Pamukkale Üniversitesi Yara Bakım Ünitesinde bugüne kadar 900 hastayı tedavi ettiklerini sözlerine ekledi. Daha sonra heyet, tedavi gören hastalara geçmiş olsun temennisinde bulunduktan sonra buradan ayrılarak inceleme ziyaretine, hastane bünyesinde termal sağlık turizmi için ayrılan bölümlerde devam etti.

Ege’de İzmir’den Sonra Sadece PAÜ Hastaneleri’nde Hizmet Veren Uzun Süreli Video Çocuk EEG Ünitesi ile Epilepsi Hastalarının Tanıları Çok Daha Hızlı ve Doğru Bir Şekilde Konuluyor.

Ege Bölgesinde İzmir’den sonra sadece PAÜ Hastaneleri bünyesinde hizmet veren Uzun Süreli Çocuk Video EEG Ünitesi’nde incelemelerine devam eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet, epilepsi nöbetlerin tanısında, epilepsinin sınıflamasında, nöbetin kaynaklandığı beyin odağının belirlenmesinde ve epileptik olmayan psikojen nöbetlerin ayırıcı tanısında yararlanılan bu ünite hakkında Çocuk Nöroloji BD. Başkanı Doç. Dr. Olcay Güngör’den bilgi aldı. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, bir süre önce Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde böbrek nakli gerçekleştirilen ve tedavisi halen Çocuk Nefroloji Servisi’nde devam eden 11 yaşındaki Aysu Çiçeker’i ziyaret etti.

Otomatik Tablet Paketleme Cihazı ile Servislerden Gelen İlaç Talepleri Çok Kısa Sürede Karşılanıyor.

İnceleme ziyareti, PAÜ Hastaneleri Eczanesi’ne altyapı destek projesi kapsamında kazandırılan Otomatik Tablet Paketleme Sistemi’nde devam etti. Rektör Prof. Dr. Bağ ve beraberindeki heyet 250’ye yakın ilacı otomatik olarak tanımlayacak şekilde geliştirilen ve yatan hastaların tedavisinde doktorların talep ettiği ilaçların çok kısa bir süre içinde paketlenmesini sağlayan bu cihaz hakkında Başeczacı Eda Coşkun’dan bilgi aldı. Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer de cihazla ilgili olarak servislerden gelen ilaç taleplerinin çok kısa sürede paketlenerek kullanıma hazır hale getirildiğine değinirken, aynı zamanda hastaya ilaçların fiziksel benzerliklerden dolayı yanlış ilaç verilmesi ihtimalinin de önüne geçilmiş olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Türkçüer, cihazın PAÜ Hastaneleri bünyesine kazandırılmasında emeği geçenlere başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ olmak üzere teşekkürlerini iletti.  

İnceleme ziyareti, yeni hizmete giren 200 kişilik personel yemekhanesi ile devam etti. İncelemelerin bir sonraki durağı yapımı hızla devam eden Girişimsel Pulmonoloji ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi oldu. Burada Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Göğüs Hastalıkları, Kalp Damar Cerrahisi, Göğüs Cerrahisi ve FTR Ünitesi hastalarının tedavisinde kullanılacak olan 10 yataklı, 6 adet ikinci basamak yoğun bakım yatağı, 1 ameliyat odası ve 1 adet bronkoskopi odasının bulunacağı kapsamlı yoğun bakım ünitesi hakkında bilgiler verdi.

Kabinli Solunum Fonksiyon Testi Cihazı ile Birçok Akciğer Testi Bir Arada Yapılıyor

Girişimsel Pulmonoloji ve Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki incelemelerinin ardından heyet, Solunum Fonksiyon Testi Odası’nda yine Üniversite Hastaneleri bünyesine yeni kazandırılan, solunum fonksiyon testi, difüzyon testi, akciğer kapasitesi ölçüm testi ve astım tanısında kullanılan bronş provokasyon testlerini gerçekleştirebilen Kabinli Solunum Fonksiyon Testi Cihazı hakkında Doç. Dr. Erhan Uğurlu’dan bilgi aldı.

İnceleme ziyaretleri kapsamında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve beraberindeki heyet, Orhan Abalıoğlu Dâhiliye Yoğun Bakım Ünitesi’nde yetkililerden bilgi aldı.