PAÜ Hastanesi’nde epilepsi hastalığına tedavi

PAÜ Hastanesi’nde epilepsi hastalığına tedavi

Dünyada milyonlarca insanın rahatsızlığını yaşadığı epilepsi hastalığında, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi öncü çözümler bulmayı sürdürüyor

(İHA) - Dünyada milyonlarca insanın rahatsızlığını yaşadığı epilepsi hastalığında, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi öncü çözümler bulmayı sürdürüyor.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksemin Demir, PAÜ Hastanesi'nde epilepsinin erken teşhisi için uzun süreli video EEG monitörizasyon gibi ileri inceleme yöntemleri kullanarak hastalığa hızlı müdahalenin ve durumun daha iyi yönetilmesinin mümkün olduğunu tespit etti. Yapılan tespit sonrasında epilepsinin tedavisinde kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımlarının önemine değinen Prof. Dr. Göksemin Demir, geniş çaplı elektrofizyolojik ve nörogörüntüleme çalışmaları sayesinde her hastanın kendine özgü ihtiyaçlarına göre uyarlanmış kişiselleştirilmiş tedavi planlarının önünü açtı.

Prof. Dr. Göksemin Demir, yaptığı açıklamada ekibine, epilepsi hastalarına ve yakınlarına şükranlarını ifade ederek şunları söyledi: "Epilepsinin gizemlerini çözme yolculuğumuz devam ediyor ve birlikte bu durumdan etkilenenlerin yaşamlarında anlamlı bir fark ortaya koyabiliriz. Bu çabanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.