PAÜ Hastanesi Yeni Bir Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

PAÜ Hastanesi Yeni Bir Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

PAÜ Hastanesi Yataklı Servisler sergi salonunda 05 Nisan- 19 Nisan tarihleri arasında “Pasaj, Subkültür” sergisine ev sahipliği yapıyor

PAÜ Hastanesi Yataklı Servisler sergi salonunda 05 Nisan- 19 Nisan tarihleri arasında “Pasaj, Subkültür” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ceren Tekin Karagöz,  Doç. Dr. Görkem Utku Alparslan, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Dr. Mustafa Tunç ve Denizli Yaşar Kımıl Fen Lisesi görsel sanatlar öğretmeni İbrahim Karagöz’ün bir araya gelerek gerçekleştirdiği “Pasaj, Subkültür” sergisi  Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Sergi Salonunda görülebilecektir.

Sergi ile ilgili Doç. Dr. Ceren Tekin Karagöz yaptığı açıklamada ; “Sergi ismini aynı zamanda bir tıp terimi de olan bölümleme, sanatın farklı kişilerle nasıl ayrıştığının göstergesi olarak ortaya çıkmıştır. Kültürlerde çoğalan hücreler içinde bulundukları besi ortamındaki nutrientleri büyük ölçüde tükettikten ya da üreme yüzeyinin tamamını kullandıktan sonra çoğalma hızları düşer ve zamanla tamamen durur. Bu dönemde kültürün bölünmesi yapılması gerekli en doğru işlemdir. Bu işleme “subkültür” ya da “pasaj” adı verilir. Kısaca biyolojide saf kültür elde etmek için uygulanan temel yöntemlerden biridir. Bizde kağıt üzerine çalışmalar yoluyla benzer bir bölümleme yapmaya çalıştık” ifadelerine yer verdi.

Sergiyi gezen Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çelik katılımcılara teşekkür belgesi verdi ve toplu fotoğraf çekildi. Sanata ilgisi olan hasta, hasta yakınları ve halkımızı sergi salonuna bekliyoruz dedi.