PAÜ Hastanesi En İyi Sözlü Bildiri Ödülü Aldı

PAÜ Hastanesi En İyi Sözlü Bildiri Ödülü Aldı

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı yaptığı sunum ile en iyi sözlü bildiri ödülü aldı.

Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Tokgün ve Nükleer Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Gültekin’in araştırması 7-10 Eylül tarihleri arasında İstinye Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3. International Multidisciplinary Cancer Research Congress’de Doktora öğrencisi Kubilay İNCİ tarafından yapılan “‘Biological Effects of CRISPR/Cas9-mediated Knockout of RAB27A in SCLC “ isimli sözlü sunum en iyi sözlü bildiri ödülü almaya layık görüldü. 

Pamukkale Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Tokgün’ün yürütücülüğünde gerçekleştirilen ve kimya alanında NOBEL ödülü alan CRISPR/Cas9 teknolojisinin kullanılarak RAB27A geninin knockout edilmesi ve deney hayvanı modelinin mikroPET-BT görüntüleme analizleri gerçekleştirmiş olması yönüyle ülkemizdeki ilk çalışma niteliğindedir. Araştırıcılar, ülkemiz açısından ilkleri barındıran bu araştırmanın hala etkin bir tedavi yöntemi tanımlanmamış olan Küçük Hücreli Akciğer Kanseri açısından yeni yaklaşımlar oluşturma potansiyeline sahip olduğunu belirttiler.

Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ödülü alan araştırıcıları tebrik ederek hastanemiz açısından bu tür ödüller almaktan mutlu olduklarını belirtti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.