PAÜ Hastanesi, dünya poster yarışmasında şampiyonluğunu kaptı

PAÜ Hastanesi, dünya poster yarışmasında şampiyonluğunu kaptı

Dünya SCI günü poster yarışmasında, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız şampiyon oldu.

(İHA) - Edinburg’da düzenlenen Uluslararası Spinal kord topluluğu (ISCoS) yıllık toplantısında yapılan Dünya SCI günü poster yarışmasında, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız şampiyon oldu.

Edinburg’da 8-11 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Spinal kord topluluğu (ISCoS) yıllık toplantısında yapılan Dünya SCI günü poster yarışmasında (Tema: Omurilik yaralanması hizmetlerine ulaşım; daha kolay bir yaşam) Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi FTR AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Yıldız şampiyon oldu. ISCoS’ un 1 yıl süresince tüm aktivitelerinde bu posteri kullanacağını ifade eden Prof. Dr. Necmettin Yıldız, kullandıkları figürlerle hekim ve hasta elinin birlikte karanlığı aydınlığa çevirebileceği teması üzerinde, konu ile ilgili sosyal medya kullanımının etkinleştirilmesi, telerehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, mesane ve seksüel rehabilitasyon, sosyal hayata adaptasyon ve sportif rehabilitasyon konularına; “omurilik yaralanmalı hastaları hayalleri ile tanıştır” sloganı ile yaklaştıklarını ifade etti.

Başhekim Prof. Dr. Onur Birsen ise yarışma tarihinde Türkiye’nin ilk kez bir şampiyonluk ödülü almış olduğunu ifade eden Prof. Dr. Necmettin Yıldız’ı tebrik etti, ülkeyi ve hastaneyi temsil ettiği için gurur duyduklarını belirtti.