PAÜ, Çal İçin Gelecek Vaat Eden Bir Projeye İmza Attı

PAÜ, Çal İçin Gelecek Vaat Eden Bir Projeye İmza Attı

PAÜ, Çal İçin Gelecek Vaat Eden Bir Projeye İmza Attı

 

Çal Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile Çal Kaymakamlığı tarafından planlanan Çal’dan Çağa Strateji Geliştirme Çalıştayı’nın ardından hazırlanacak sonuç raporu ile ilçe stratejik planının hazırlanması amacıyla hazırlanan protokol Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Çal Kaymakamı Ahmet Baz ve Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan ile birlikte Rektörlük makamında imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen protokol törenine Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Çal Kaymakamı Ahmet Baz ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan katıldı.

Çal Belediye Başkanı Hakan: “Birlikte güç birliği yaparak Çal’ı daha ileriye götürebiliriz”

İmzalanan protokol ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan şunları ifade etti: “Rektör Hocamıza misafirperverliği ve bizi güzel bir şekilde karşılayarak geleceğe yönelik projelerde beraber olduğumuz için tüm Çal halkı adına da teşekkür ederim. Çal’dan Çağa stratejisi çok yönlü bir proje. Bu proje içerisinde; tarım, turizm, sanayisi gibi alanları barındırıyor. Çiftçilerimizin, çalışanlarımızın, emekçilerimizin ürettikleriyle, kültürüyle, inancıyla, eğitimiyle her boyutla karmaşık bir sistem. Tabi ki temel hedef burada insan odaklı olmakla birlikte insanlarımızın ürettiklerine yönelik bir çalışma. Çal’ın biraz daha ilerlemesi için yapılan güzel bir proje. İnşallah birlikte güç birliği yaparak Çal’ı daha ileriye götürebiliriz. Çal’ın derdi ile dertlenerek gelecek aylarda, yıllarda hedefimize ulaşacağız. Bu süreci halkımız ve akademisyenlerimiz ile birlikte yaşayıp göreceğiz. Önümüzdeki 6-7-8 Eylül tarihlerinde 27. Geleneksel Bağ Bozumu Festivalimiz olacak. Festivalimiz hakkında bir bilim kurulumuz var. Bu da bu proje kapsamında yer alıyor. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Çal Kaymakamı Baz: “Bugün ilçemiz için tarihi bir ana şahitlik ettik. Çal’ın strateji geliştirme çalıştayımızın protokolünü imzalayarak, bu iş birliğimizi resmiyete döktük”

Çal Kaymakamı Ahmet Baz yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Rektör Hocamıza ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Bugün ilçemiz için tarihi bir ana şahitlik ettik. Çal’ın strateji geliştirme çalıştayımızın protokolünü imzalayarak, bu iş birliğimizi resmiyete döktük. Belediyemize, Rektörlüğümüze, Kaymakamlığımıza, emeği geçen tüm paydaşlarımıza hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Geniş bir çalıştay olacak. Birçok ana başlık olacak. Tarım alanında, turizm alanında, kültür, spor, yönetim alanında birçok alanında uzman ismi ve üniversitemizden hocalarımız, alanında büyük işlere imza atmış özel sektör kuruluşu temsilcilerimiz, 3 gün boyunca Çal’a gelerek buradaki paydaşlara, bilgi talep eden vatandaşlarımıza alanlarındaki bilgi birikimlerini aktaracaklar. Çal hareketli bir haftaya giriyor. Geçtiğimiz hafta koyun atlatma festivalini yaptık. Önümüzdeki hafta sonu 27’ncisi düzelecek olan Bağ Bozumu Kültür ve Sanat Festivalimiz icra edilecek. Gün içerisinde de sabah 10.00’dan başlayıp akşam 17.00’ye kadar bu Çal’dan Çağa strateji çalıştayımıza katılacak olan isimlerin konuşmalarını dinleyeceğiz. Tekrardan ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Belediye Başkanımıza ve Rektörümüze bu projeye bu çalıştaya sahip çıktıkları için ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum.”

Rektör Kutluhan: “Pamukkale Üniversitesi, Çal için gelecek vaat eden bir projeye imza attı”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptığı konuşmadı şunları dile getirdi: “Bugün misyonu ‘Üreten üniversite’ ve vizyonu ‘Üniversite hayatın rehberi’, amacı ise şehirle, ilçeleri ile tüm coğrafyası ile bütünleşen Pamukkale Üniversitemiz Çal ilçemiz için belki gelecek vaat eden bir projeye imza attı. Ben öncelikle Çal Belediye Başkanımız ve İlçe Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Çal ilçesi bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetine hizmet etmiş birçok okuryazarı yetiştirmiş ve ülkemizin gelişmesinde büyük katkıları olmuş insanların yetiştiği yerdir. Bu yönü ile de Çal’ın kendisine sahip çıkılması gerektiği inancı hepimizde malumdur. ‘Çal’a nasıl sahip çıkarız?’ konusunda ise bu proje bir başlangıçtır. İnşallah bu Çal’dan Çağa Projesi’nin ilk adımı olan bu başlangıç yapılmış olur. Hem Kaymakamlığımız hem de Belediyemiz ve Üniversite olarak bizler bu projeyi daha ileriye götürmek için elimizden geleni yapacağımıza bugün imzaladığımız protokol ile kayıt altına aldık. Çal’ın tarımsal arazilerinin az olması, ulaşım yollarına uzak kalması biraz ilçeyi geri kalmış gibi gösterse de inşallah bu tür projelerle Çalın gelişmesine hep birlikte katkı sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

İmza töreninin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekilerek program sona erdi.