PAÜ, 6 Şubat Depremi Sempozyumuna ev sahipliği yapacak

PAÜ, 6 Şubat Depremi Sempozyumuna ev sahipliği yapacak

Kahramanmaraş Depremleri ve Çıkarılması Gereken Dersler Uluslararası Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

9-10 Haziran 2023 tarihlerinde konunun uzmanı Türk ve Japon bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumun Denizli ve Buldan için çok önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Şevik, 2003 Buldan depremlerini hatırlatarak “Belediye ve Buldan olarak sempozyumda olacağız” dedi.

“6 Şubat 2023 Kahramanmaraş(Türkiye) Depremleri ve Çıkarılması Gereken Dersler” konulu sempozyum, Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi, Honaz Belediyesi, Buldan Belediyesi, Denizli Ticaret Borsası, Pamukkale Üniversitesi Teknokent, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliği ile PAÜ’de gerçekleştirilecek. Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Hierapolis Konferans Salonu’nda yapılacak olan Deprem Sempozyumu 9 Haziran 2023 Cuma günü başlayacak ve 2 gün devam edecek.

“SEMPOZYUM DENİZLİ VE BULDAN İÇİN ÖNEMLİ”

Türk, Çin ve Japon bilim insanlarının konuşmacı olarak katılacağı sempozyumun Denizli’de yapılıyor olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,   23-26 Temmuz 2003 Buldan depremlerini hatırlatarak, “  2003 depremleri Buldan Yenicekent, Derbent, Çamköy, Bozalan mahallelerinde önemli hasara neden oldu. Ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminde ise bir kez daha deprem gerçeği ile karşı karşıya geldik. O nedenle belediyemizin imkanları dahilinde katkı sunduğumuz sempozyum Denizli ve Buldan için çok önemli” dedi.

“DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ”

Başkan Şevik, 2003 Buldan depreminin ardından ilçe genelinde gerçekleştirilen jeolojik araştırmalara da destek verdiklerini vurgulayarak, “Deprem sonrası  ilçe genelinde Türk, Japon ve Çin bilim insanlarının katılımı ile gerçekleştirilen araştırmaların, geleceğe ve  bilime ışık tutması, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için alınması gereken önemler adına  kitaplaştırılmasında da  belediye olarak destek sunduk.  Deprem ve doğal afetler konusunda yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düşmektedir. Buldan Belediyesi olarak deprem gerçeği ve konuyla ilgili alınması gereken önlemler hakkında fikir sahibiyiz. Ancak gelişen teknoloji ve bilim ışığında önlemlerimizi de geliştirmek istiyoruz. Bu konuda gerek belediye olarak bizler, gerekse bakanlıklar çerçevesinde çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

BULDAN’A GELECEKLER

Sempozyumda, PAÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Halil Kumsar, Mühendislik Jeolojisi Derneği üyesi ve Ryukyus Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü (Okinawa, Japonya) öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Aydan, Mühendislik Jeolojisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reşat Ulusay, Tongji Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Fawu Wang, Kanazawa Üniversitesi’nden Masakatsu Miyajima, Çin Bilim İnsanı Profesör Manchao He’nin konuşmacı olarak yer alacak.  

Sempozyumun 2. günü Buldan gezisi gerçekleştirecek olan bilim insanları, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini yerinde görme imkanı bulacak.