PARTİMİ İKTİDAR GÖRMEK İSTİYORUM

 PARTİMİ İKTİDAR GÖRMEK İSTİYORUM

CHP Pamukkale İlçe Başkan Adayı Savaş Akman, geçtiğimiz haftalar içerisinde yapılan İl Danışma Kurulu toplantısında, partisinin yöneticisi ve delegelerine yönelik adeta bir ders verdi. Akman…

CHP Pamukkale İlçe Başkan Adayı Savaş Akman, geçtiğimiz haftalar içerisinde yapılan İl Danışma Kurulu toplantısında, partisinin yöneticisi ve delegelerine yönelik adeta bir ders verdi. Akman burada yaptığı konuşmada, partisini iktidar görmek istediğini ve çalışmaların bu yönde olması gerektiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde de Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi istişare toplantısı oldukça hareketli geçmişti. Partililerin adeta kendilerini sorguladıkları bu toplantıda bir konuşma yapan Pamukkale İlçe Başkan Adayı Savaş Akman, adayların belirlenmesinden, CHP’nin yerel seçimlerde olduğu gibi genel seçimlerde de çok başarılı olması için bütün imkanların seferber edilmesi gerektiğini dile getirdi.

ŞİİRLİ GÖNDERME YAPTI

Konuşmasının başında Necip Fazıl Kısakürek’in “Toprak utansın” şiirini okuyarak başlayan Savaş Akman, istişare toplantısının önceden yapılması gerektiğini belirterek “Vaktinde olmayan konuşmanın kimseye yararı olmaz. Bu konuşmalar ve bu toplantı yerel seçim öncesinde yapılmalıydı. Hem de Anket çalışması yapılıp, aday belirleme yöntemleri dahil, karşılaşılacak bütün sorunların tespit edilmesi güzel olacaktı.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da çok sevilen Kısakürek’in “Toprak utansın” şiirini okuyarak gönderme yapan Savaş Akman, “Türkiye’de siyasette bir utanmazlık, aymazlık hakim. Bu durum AKP ile başladı. 17 yıldan bu yana siyasi  ahlak çöküntüsü devam ediyor. Adamlar, kendilerine söylenmesini istemedikleri sözleri başkalarına pervasızca söylüyorlar. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanını terörist ilan edip, terörist Sakık’ı tanık yapanlar utansın.  Atatürk’ün askerlerine kumpas kuranlar utansın. CHP’ye terörist diyenler utansın. Atatürk’e hakaret edenler utansın.  Cumhuriyetin nimetlerinden faydalanıp, nankörlük  yapanlar, bu halkı  dinle aldatanlar utansın. Tarihin en derin ekonomik krizini yaşarken, kendi içinden fitne fesat çıkaranlar utansın. Utanmazlar utansın” şeklinde konuştu.

CHP LEKESİZ BİR PARTİDİR

AKP kurmaylarının ve siyasilerin sürekli olarak CHP üzerinden sözler söylediklerine ve CHP’yi karaladıklarına dikkat çeken CHP Pamukkale İlçe Başkan Adayı  Savaş Akman, “CHP’nin mazisinde Atatürk’ten bu yana Kılıçdaroğlu’na kadar toplu iğne başı kadar leke yoktur. Bizim alnımız ak, halkımız halktır. Kendimizi sorgulamışızdır. AKP önce kendisi aynaya bakmalıdır.

ADAYLARDA LİYAKAT MESELESİ ÖN PLANA ÇIKMALI

Partisinin milletvekili, Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyesi adaylarının belirlenmesinde liyakat ve partili konumunun daha belirgin ortaya çıkarılması gerektiğine işaret ederek, “Bir ilçemizde, ilçe başkanı partilileri bir toplantıya veya mitinge davet ediyor. Ama partililerin yarısı bu davete uymuyor. Yani yönetim ile taban arasında büyük bir kopukluk yaşıyoruz. İlçe örgütü tabandan kopmuş gibi hareket ediyor.  Mahallelerde Mahalle temsilcisi ve yardımcılarının seçimi bile yapılamıyor.

 Partide milletvekili ve belediye başkan adayı belirlenirken parası yerine bilgisi, arabasının markası yerine güvenirliliği sorgulanmalıdır. Belediye Meclis üyeliklerinde ise, adam kayırmacılığı yerine partiye ne kadar oy getirir diye sorgulamalıyız. Mahallesinde aza olamayacak kişileri belediye meclis üyesi yapmamalıyız. Babalarına değil, partiyi dosdoğru temsil edeceğine inandığımız  kişileri bulmalıyız.” Şeklinde konuştu.

PARTİMİ İKTİDAR GÖRMEK İSTİYORUM

Savaş Akman, sözlerini, “Manifesto. Misyon gibi prensipler ne kadar önemli olsa da, profesyonel destek alınması partimize güç katacaktır. Merhum Milletvekilimiz Kazım Arslan’ın Büyükşehir adaylığı yaşadığı seçimlerde aldığımız profesyonel destek adaylarımıza ve partimize çok şeyler katmıştır.  Kısaca gençlerimize, kadınlarımıza güvenmeli, önlerini açmalıyız. İstanbul seçimlerinde bir kadının ve bir genç başkan adayının özverili çalışmaları ile neler başardıklarını görmek bize örnek olmalı. Ben artık partimi iktidar görmek istiyorum” diyerek tamamladı.