Pandemi Sürecinde çok büyük kayıplar yaşadık

Pandemi Sürecinde çok büyük kayıplar yaşadık

Beyaz Eşya ve Mobilya sektöründe ilimizin önde gelen firmalarının yöneticisi olan Zafer Kaplan, Koronavirüs sebebiyle pek çok firmanın çok fazla kan kaybettiğini ve kapanma noktasına geldiğini…

Yaklaşık bir yıldır süren ve bütün Türkiye sathına çok büyük darbeler vuran Koronavirüs sebebiyle ilimizdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin kapılarına kilit vurma aşamasında olduğunu belirten Zafer Kaplan, “Pandemi sürecinde maalesef esnalar çok büyük yara almıştır. Hafta sonları Ciro yapan işletmeler 13 hafta kapalı kalmış, büyük ciro kayıpları yaşamışlardır. Hafta içinde bulaşmayan virüs, ne hikmetse hafta sonları bulaşır hale gelmiştir. Bunu anlamış değiliz. Hafta sonlarında zaten resmi yerler tatildir. Neden Cumartesi Pazar sokağa çıkma yasağı uygulanmıştır, bilen varsa söylesin. Bu kapanmanın yararından çok zararı dokunmuştur. Yanlış bir uygulamadır” dedi.

MALİYETLER ARTTI, FİYATLARDA ARTAR

Beyaz Eşye ve Mobilya ticaretinde firmaları bulunan Zafer Kaplan, esnafların girdiler yüzünden de çalışamaz hale geldiğini belirterek, “Mobilya sektöründe hammadde sıkıntısı vardır. Sünger, Mdf, Kumaş, Çivi dahil bulmakta işletmeler zorlanmaktadır. Bu şartlarda mobilya üreten firmalar, yarın düğün mevsimi başladığında talepler artınca fiyatlarda artacak, teslimat süreleri uzayacaktır.

Tekstil sektörü de bıçak sırtında çalışmaktadır. Çin, ülkemiz dahil0 bütün dünyadan iplik toplamaktadır. Tekstil sektörü iplik bulmakta zorlanacaktır. Gelecek için tedbir alınmazsa pek çok firma kapısına kilit vurmak zorunda kalacaktır. İş yerleri kapatmaya gidecektir. Hükmet kesin çözüm bulamazsa zor günlerde kapıdadır. Vatandaşlarımız da bir an önce ihtiyacı olan ürünleri almalı, ileriki sürece bırakırsa özelikle mobilyada malın fiyatı çok artacaktır.” Diyerek uyarılarda bulundu.