Pamukta yerli üretim için çalışmalar hız kazandı

Pamukta yerli üretim için çalışmalar hız kazandı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, üreticileri de…

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, yerli pamuk üretiminin artırmak, dışa bağımlılığın azaltılması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Başkan Eskinazi, “Türkiye’nin 1,5 milyon ton pamuk ihtiyacının yerli üretimle karşılanması için sektör temsilcileriyle yerli üretimin artırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verildiğini anlattı.

“7 Ekim 2020 tarihinde Ana teması ‘Pamuk Hakkında Gerçekler’ olan Dünya Pamuk Günü etkinliğini ilk kez online olarak gerçekleştirdik. Birliğimiz, Ulusal Pamuk Konseyi, İzmir Ticaret Borsası, Söke Ticaret Borsası, Ege Giyim Sanayicileri Derneği ve İyi Pamuk Uygulamaları Derneği organizatörlüğünde online olarak 3 oturumda Pamuğun Türkiye İçin Önemi, Türkiye’de Üretilen Tercihli Pamuklar ve İzlenebilirlik ve Pamukta Yüksek Lif Kalitesi ve Pamuk Ticareti başlıkları tartışıldı. Pamuğun Türkiye ekonomisi, tekstil ve konfeksiyon ihracatı için önemini özellikle üreticilere detaylı bir şekilde anlatabilmek amacıyla Çiftçi TV ile iş birliğinde ulusal bir televizyon yayını hazırladık. Bu sayede pamuk ekim dönemi öncesinde çiftçileri bilgilendirmek ve pamuk üretimini artırmak için onları teşvik etmeyi hedefledik.” Dedi.