PAMUKKALE’YE HAYRAN KALDILAR

PAMUKKALE’YE HAYRAN KALDILAR

Pamukkale Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı için ülkemizin dört bir yanından gelen misafirler Pamukkale’ye hayran kaldı.

Pamukkale Belediyesi, üyesi olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin her 6 ayda bir gerçekleşen olağan meclis toplantısına ev sahipliği yaptı. Ülkenin dört bir yanından 130 üye belediyeden başkan ve temsilcilerinin katıldığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı, 21-23 Ekim 2022 tarihlerinde Karahayıt’ta yapıldı. Bu önemli etkinliğe katılan misafirler Pamukkale’nin tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkânı buldu. Pamukkale’de son dönemde revaçta olan balon turuna katılan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye belediyelerin temsilcileri gün doğumunu travertenlerin yüzlerce metre üzerinde havada izledi. Pamukkale’nin muhteşem güzelliğine hayran kalan misafirler bol bol fotoğraf çektirdi. UNESCO Dünya Miras listesinde yer alan Pamukkale travertenlerinin de muhteşem güzelliğini gören birlik üyesi belediyelerin temsilcileri, ardından atik havuz ile Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde de tarihi eserleri görme imkânı buldu. Daha sonra Laodikya Antik Kenti’ni gezen grup, buradaki kazı çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nını da ziyaret eden heyet Şelale Park, Turan Yolu ve Horoz Meydanı’nı gezerek muhteşem Denizli manzarasını izlediler.

BAŞKAN ÖRKİ’YE TEŞEKKÜR ETTİLER

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı için kente gelen ve geziye katılanlar, organizasyon için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ettiler. Elazığ Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Pamukkale’de çok güzel ağırlandıklarını ifade ederek, “Sağlıklı Kentler Birliği Meclis toplantısı için Pamukkale’ye geldik. Pamukkale Belediyesinin ev sahibi olduğu organizasyon gerçekten çok güzeldi. Pamukkale’yi, travertenleri ve antik kentleri görmek bizi mutlu etti. Bu organizasyon için Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederim” dedi. Çorum Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgöl de “Çok verimli bir organizasyon oldu. Özellikle ev sahipliği için Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum. Bizi burada en güzel şekilde ağırladı. Güleryüzlü, tatlı dilli personeline de çok teşekkür ediyorum. Bu muhteşem ilçede hem tarihi hem de doğal güzellikleri gördük. Dünyanın dört bir yanından buraya yabancı turistler gelip bu güzellikleri görüyor. Burada geçirdiğimiz zaman için emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.