Pamukkale Halkı Çok Mağdur

Pamukkale Halkı Çok Mağdur

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Pamukkale ilçesinin  61 mahallesini ilgilendiren konularda halkın yaşadığı mağduriyeti dile getirmek, yetkililere iletemediği ve cevabını alamadığı soruları…

Özellikle Altyapı çalışmalarının bitirilememesinden ve susuzluktan halkın mağduriyet yaşamaya başladığına dikkat çeken CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, DESKİ tarafından duyurusu yapılmadan plansız şekilde uzun süreli su kesintileri yapıldığını ileri sürdü.

Açıklamasında, “Denizli’de 100 yılın dev (!) alt yapısı diyerek birçok mahallede başlatılan alt yapı çalışmaları ve sonrasında yapılan üst yapı çalışmaları bölge halkı için büyük bir umut ve hevesle karşılanmıştı.” Diyen CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, daha sonra, “Projeleri tamamlanan mahallelerde bile su kesintileri, yağmurda göle dönüşen yollar, alt geçitlerde arabaların suların altında kalmasına sebep olan havuzlar ve şehrin merkezinde Denizli’de adeta deniz oluşumuna sebebiyet veren aksaklıklar yaşamı olumsuz etkilemiştir. Bu çalışmalar için verilen yüksek meblağlar ve her proje için yıllarca katlanılan süre ise halkın zararına olmuştur. Sayın başkan seçim öncesi açıkladığı çılgın projesini  “Denizli’ye halk plajı yapacağım” sözleri ile açıklamıştı. O projenin gerçekleşmeyeceği herkesin malumudur ancak, plaj olmasa da her yağmurda Denizli’ye deniz gelmektedir.” Dedi.  

SU KESİNTİLERİN GERÇEK SEBEBİ NEDİR

CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, açıklamasında daha sonra şunları söyledi, “Son zamanlarda Denizli ve özellikle Pamukkale özelinde hepimiz için yaşam kaynağı olan su ile ilgili birçok sıkıntı tespit ettik. Bu tespitlere tüm mahallerimizde yaptığımız çalışmalar, sürdürdüğümüz takipler, vatandaşlarımızla bir araya gelmelerimiz ve onlardan bize gelen şikayetler neticesinde ulaştık. Günlük takiplerimizde bazı günler 20 mahalleye varan ve sebebi “yoğun kullanım” olarak açıklanan plansız ve süresi belli olmayan kesintiler yaşadığımız ne yazık ki acı bir gerçek. Duyurusu yapılmayan, plansız su kesintisi uygulaması her gün hijyen çağrısı yapılan pandemi sürecinde ve bu sıcak yaz günlerinde vatandaşı mağdur etmektedir. Bunun yanı sıra Pamukkale ilçemizde yaşanan pompa arızaları ve şebeke arızaları da artık bu işin yönetilemez bir hal aldığını göstermiştir.  

100 yılın dev (!) alt yapı projesi olarak başlatılan ve 2050 yılına kadar içme suyu sorunu olmayacağını iddia ederek çalışmaların devam ettiği Pamukkale’de 2021 yılında yaşanan su krizi elbette açıklamaya muhtaç, trajik bir durumdur.

NEDEN SU BASINCI YETERSİZ KALIYOR?

Deski’nin internet sitesinden aldığımız bilgiler ve bölge halkı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Pamukkale’nin nüfus olarak büyük kısmını içine alan merkez mahallerinden Tekke, Gökpınar, Zümrüt, Kervansaray, Zeytinköy, Bağbaşı, Kayıhan, Hürriyet, Kınıklı, Yunusemre, Siteler, İncilipınar, Deliktaş, Anafartalar, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka, Akhan mahallelerinde “yoğun kullanım” nedeniyle duyurusu yapılmayan plansız su kesintilerinin yaşandığını tespit ettik. Kervansaray, Zeytinköy, Gökpınar gibi mahalllerimizde su basıncı yeterli gelmediği için suların 2 ve ya 3. katlara çıkmadığı, bazı sokaklarda 36 saate varan su kesintileri yaşandığı, suyun tankerlerle taşındığı görülmüş, bunun dışında diğer merkez mahallelerde de su kesintileri devam etmektedir. Bu kesintilerin gerçek nedeni nedir, ne kadar suyumuz kalmıştır”