Pamukkale Belediyesinden 10 mahalleye kapalı pazar yeri ve sosyal tesis

Pamukkale Belediyesinden 10 mahalleye kapalı pazar yeri ve sosyal tesis

Pamukkale Belediyesinden 10 mahalleye kapalı pazar yeri ve sosyal tesis

(İHA) - Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki seçim vaatleri arasında yer alan kapalı pazar yeri ve sosyal tesisi sözünü yerine getirdiğini ifade ederek, “Pamukkale ilçemizde 10 mahallemizde birden kapalı pazar yeri ve sosyal tesis projemizi hayata geçirmiş oluyoruz. Pamukkale’mizin 10 mahallesinde birden büyük bir hamleyi başlatıyoruz” dedi.

Pamukkale ilçesinde hayata geçirdiği kalıcı projelerle, Pamukkale halkının geleceğine yaptığı yatırımlarıyla adından başarıyla söz ettiren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, büyük bir projeye daha imza atıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, seçim vaatleri arasında da yer alan kapalı pazar yeri ve sosyal tesisi sözünü yerine getirmek için büyük projenin startını verdi. Göreve geldiği günden bu yana Pamukkale ilçesinin 61 mahallesine en iyi hizmeti götürme gayretinden vazgeçmeyen Başkan Örki, 6’sı kapalı, 8’i açık olmak üzere 14 mahalleye pazar yerleri yaparak halkın takdirini toplamıştı.

Başkan Örki, 10 mahallede birden başlatılacak olan kapalı pazar yeri ve sosyal tesis projesinde imzayı attı. Protokol kapsamında, iş bitirme süresi 1 yıl olsa da, müteahhitten 3-5 ay içerisinde bitirme sözü alan Başkan Örki, “Bugün çok mutlu günlerimizden yine bir tanesini yaşıyoruz. Uzun süredir hayalini kurduğumuz bir projemiz vardı. Hatta ilk aday olduğumuzda da vaatlerimiz arasındaydı. Şehrimizin, ilçemizin dört bir tarafında kapalı pazar yerlerimiz sosyal tesislerimiz olacak demiştik. Tabi bu inşaatları yapabileceğimiz arazilerin ayarlanması hem de bir takım ekonomik şartlar nedeniyle gecikmişti. Daha öncesinde bu işle alakalı birden fazla ihaleye çıkmıştık. Maalesef o ihalelerimizi de teslim edememiştik. Ancak nasip oldu çok şükür bugün geldiğimiz noktada Pamukkale ilçemizde 10 mahallemizde birden kapalı pazar yeri sosyal tesis projemizi hayata geçirmiş oluyoruz” dedi.

Yaklaşık 80 Milyon TL’lik bir maliyetle hayata geçirilecek olan proje için heyecanlı olduklarını dile getiren Başkan Örki, “Pamukkale mahallesi ile birlikte Irlıganlı, Haytabey, Karataş, Goncalı, Kocadere, Eymir, Develi, Eldenizli ve Akdere mahallelerinde yani toplamda 10 mahallemizde birden büyük bir hamleyi başlatıyoruz. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde de biteceğine dair müteahhide yetkilimizden de aldık. Sözleşme tarihlerine baktığımızda belki bir yıl gibi bir süreye yayılmış gibi görünse de, önümüzdeki 3-5 ay içerisinde hepsini de inşallah tamamlanmış olduğunu göreceğiz. Bu işi kazasız belasız tamamlamak nasip olsun inşallah. Burada düğünler, sünnetler yapılacak, mevlitler okutulacak, askerler uğurlanacak. Buralarda aynı zamanda çiftçimizin tarımla uğraşan vatandaşımızın üretmiş oldukları ürünleri tasnif edebileceği, muhafaza edebileceği, onları başka pazarlara hazırlayabileceği bir bir alana da sahip olmuş olacak. Tabi ki pazar yeri mantığıyla da orada hafta da bir kurulacak olan pazarlara da ev sahipliği yapmış olacak. Dolayısıyla bizim çok mutlu olduğumuz bir iş. Bunun akabinde de inşallah nasip olursa şehrimizin merkezindeki mahallelerimizde kapalı pazar yeri ihtiyacı vardı bu iş onunda bir işaret fişeği haline gelmiştir. Diğer o şehir merkezimizde bulunan diğer büyük pazarlarımızın da inşallah tez zamanda temelleri atılacak. Bu vesileyle ben işi alan müteahhidimize, belediyemize başarılar diliyorum. Yine bu vesileyle bu işin vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.