PAMUKKALE ALZHEİMER MERKEZİNDE ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

PAMUKKALE ALZHEİMER MERKEZİNDE ANNELER GÜNÜ KUTLANDI

Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Pamukkale Belediyesi tarafından inşa edilen ve kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Pamukkale Belediyesi Yüksel-Turan Abalıoğlu Gündüzlü Alzheimer ve Yaşlı Rehabilitasyon Merkezi önemli bir programa ev sahipliği yaptı. Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz ve adı merkeze verilen Yüksel Abalıoğlu ve aile mensupları katıldı.  Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, merkezden hizmet alan yaşlılara çiçek vererek Anneler Gününü kutladı.

“CENNETEN BİR KÖŞEDEYİZ”

Hafta sonu kutlanacak olan Anneler Günü’nün en güzel kutlanabilecekleri yerde olduklarını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Burası benim gözümde cennetten bir köşe. Sizlerle birlikte olunca gönlümdeki o heyecan en üst seviyeye çıktı. Genel olarak toplumumuzun farklı yerlerinde sadece Alzheimer değil sağlık nedeniyle farklı zorluklar yaşayan insanlarımız var. Sabah görme engelli ve işitme engelli bireylerle birlikteydim. Engelli dediğimiz insanlar benim başaramadığım birçok şeyler başarmışlar. Örneğin bizim spor kulübümüzde engelli olan milli sporcularımız var. Bacakları yok benden çok daha iyi basket atıyor. Bacakları yok benim gibi 2 kişinin ağırlığını halterde kaldırıyor. Türkiye rekortmeni oluyor, milli forma ile mücadele edebiliyor. Bizim görevimiz insanlarımızın karşılaştığı zorlukları kolay etmek. Buranın görevi de bu. Hasta olan vatandaşlarımız, onun yakınları bir takım zorluklarla karşılaşıyor. Sevgiyle her takım zorluğu aşarız diye düşündük. Abalıoğlu ailemiz, kaymakamımız birlik olarak bunu başardık. Bugün de Anneler Günü için buradayız. Annelerimiz sadece ailelerin değil, toplumun, ülkelerin hatta dünyanın şefkat yüzüdür. Onlar sadece ailelerinin değil tüm dünyanın huzur kaynağı, sevgi kaynağıdır. Annelerimiz için ne yapsak azdır. Zorluklarımızda hep onlar yanımızdadır. İyi ki varsınız. Hepinizi gerçekten çok seviyorum. Kendi annemden ayırt etmeksizin seviyorum. Hepinizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi. Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut ise “Öncelikle rahmetli annemi Anneler Günü’nde rahmetle anıyorum. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlıklı bir ömür diliyorum. Bu tesis tam hizmete ve ihtiyaca uygun bir bina olmuş. Burada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Vatandaşlarımızın tesisi doldurması ne kadar isabetli bir iş yapıldığının göstergesi. Bu tesisimiz hem Pamukkale ilçemizin marka değerine hem Denizli’mize örnek yatırım olarak bir güzellik katacağını düşünüyorum. Tekrar Anneler Günü’nüzü kutluyorum” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Konuşmaların ardından merkeze adı verilen Yüksel Abalıoğlu ve protokol üyeleri tarafından Anneler Günü pastası kesildi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, merkezin yapımında katkılarından dolayı Yüksel Abalıoğlu, Şeref Abalıoğlu, Baha Abalıoğlu, Mahir Abalıoğlu, Baki Abalıoğlu, Alzheimer Derneği Denizli Şube Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz ile Av. Hasan Himmetli’ye teşekkür plaketi verildi. Abalıoğlu ailesinin avukatı olan Av. Hasan Himmetli, böyle güzel bir merkezin yapılmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Abalıoğlu ailesinin desteğinin böyle güzel bir eseri ortaya çıkarmasından dolayı çok mutluyum. Emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi. Daha sonra merkezden hizmet alan yaşlılar taş boyama yaparken, müzik dinletisi de gerçekleştirildi.