PADAM Öğrencileri Buldan’ı gezdi

PADAM Öğrencileri Buldan’ı gezdi

Farklı ülkelerden Pamukkale Üniversitesine gelen uluslararası öğrenciler, Buldan’ı gezerek ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme imkanı buldu

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM)Müdürü Doç.Dr. Feyza Tokat ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eda Duruk tarafından düzenlenen programda PADAM öğrencileri, Buldan Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin misafiri oldu. PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Prof .Dr. Hacer Simay Karaalp Orhan ile Buldan MYO Müdürü Doç.Dr. Gizem Karakan Günaydın’ın eşlik ettiği Buldan gezisinde ilk olarak BELKÜM’ü ziyaret eden PADAM öğrencileri, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan el dokumasının dünü ve bugünün sergilendiği El Sanatları Merkezi ile cam atölyesini gezdi.

Nuri Akın Parkı’nda Buldan’ın meşhur simidiyle kahvaltı yapan PADAM öğrencileri, ilçenin tarihi ve kültür mirası sokakları ile konaklarını gezerek, yerinde görme imkanı buldu. Gezi boyunca bolca hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler,  Buldan’ın tarihi sokaklarında halay çekerek keyifli vakit geçirdi.