ÖZKAN’IN ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

ÖZKAN’IN ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan, Denizli Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü’nde, KYK İl Müdürü Sabri Ak ile birlikte şube müdürleri ve İlçe yurt…

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan, Denizli Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğü’nde, KYK İl Müdürü Sabri Ak ile birlikte şube müdürleri ve İlçe yurt müdürlerinin de iştirak ettikleri, yurtlarımızda kalmakta olan, geleceğimizi inşa edicileri olan öğrencilerimizin durumlarını değerlendirdikleri istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Milletvekili Özkan’ı, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’ ne gelişinde İl Müdürü Sabri Ak, şube müdürleri ve yurt müdürleri karşıladı. 

Yaklaşan bahar dönemi öncesi yurtlarda kalan öğrencilerin, barınmaları, boş zamanlarını değerlendirebilecekleri ortamlar, yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi alan Özkan: “Öğrencilerin kaldığı mekânların düzenli olması ve farklı imkânların sunulması, onların eğitime olan yaklaşım, arzu ve isteğini arttırdığını belirterek, zaman zaman toplumsal hassasiyetlere, milli tarih bilincini geliştirmeye, spor faaliyetlerine, gezi ve farklı etkinliklere yönlendirmeliyiz” dedi.

Gençlerin her açıdan daha ferah ve huzurlu bir ortamda yaşamlarını devam ettirmeleri ve daha iyi şartlarda eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak adına, devletin yaptığı çok önemli girişim, gelişim ve çalışmaların olduğunu söyleyen Özkan: ”Geleceğimizin teminatı, inşa edicileri olan gençlerimize hizmet etmek kadar onları yarınlara hazırlayabilmek, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirebilmenin çok önemli olduğunu belirterek, bu önemli görevde bulunan tüm kurum görevlilerine, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diledi.

ÖĞRENCİLERİMİZE EVLERİNDEKİ İMKANLARI YURTLARIMIZDA DA RAHATLIKLA SAĞLIYORUZ

Özkan: “KYK Yurtları’nda kalan öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissedebilmeleri açısından, hem hükümetimiz hem Gençlik ve Spor Bakanlığımız hem de yerel yönetimlerde bizler tüm hazırlık ve çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Kendimizi öğrencilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine göre geliştiriyoruz. Ve yaptığımız çalışmalar sayesinde, yurtlarımızda hem kapasite artışı hem de konfor artışı gerçekleşti. Yurtlarda engeller ortadan kaldırıldı. Devlet yurtları şehir dışından hatta yurt dışından gelen öğrencilerimize en iyi hizmeti verebilmektedir. Öğrencilerimize evlerindeki imkanları yurtlarımızda da rahatlıkla sağlıyoruz. Yurt kapasitelerinin arttırılması konusunda da çalışmalar ve planlamalar devam etmektedir” diye konuştu.

Özkan ayrıca öğrencilerimizin sadece kredi, burs, barınma ve beslenme, eğitim ihtiyacını karşılamakla kalmayıp; yurtlarda barınan öğrencilerimizin milli, manevi, sosyal ve kültürel açıdan da gelişimlerine katkı sağlamak, milli birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek, akademik ilgi ve bilgi ve beraberliklerini de artırmak amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlemelerini takdir ettiğini belirtti. Kurum tarafından son yıllarda ülke genelinde daha yaşanılabilir modern yurtlar yapılmakta olduğunu belirten Özkan: “Yurtlarımız en fazla 3-4 kişilik, 24 saat sıcak su, ücretsiz internet ve engelli dostu yurtlar olarak dizayn edilmektedir.”diye ifade etti. 

Verilen bu hizmetlerin sürekli daha ileri seviyelere taşınması için gereken gayretin gösterileceğini belirten Özkan, ziyaretin ardından İl Müdürü Sabri Ak, yurt müdürleri ve diğer ilgililere teşekkür ederek kurumdan ayrıldı.