ÖZKAN:27 NİSAN E-MUHTIRASI YIL DÖNÜMÜNDE KONUŞTU

ÖZKAN:27 NİSAN E-MUHTIRASI YIL DÖNÜMÜNDE KONUŞTU

AK PARTİ MKYK Üyesi-Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 27 Nisan e-muhtırası"nın yıl dönümü nedeniyle TBMM'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

AK PARTİ MKYK Üyesi-Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 27 Nisan e-muhtırası"nın yıl dönümü nedeniyle TBMM'de basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"27 Nisan e-muhtırasını biz unutturmadık, unutturmayacağız." ifadesini kullanan Özkan, e- muhtıranın, geçmişte her 10 yılda bir yapılan ve ülkenin, milletin geri kalmasına, fakirleşmesine, ekmeğinin küçülmesine vesile olan müdahalelere benzer bir teşebbüs olduğunu dile getirdi.

 

Böyle bir teşebbüs karşısında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve AK PARTİ kadrolarının, demokrasi ve hukuk dersi vererek kendi haddini ve hukukunu bilmeyen, anayasa ve kanunlardan yetkisini almayan makamlara nerede durması gerektiğini hatırlattığını ifade eden Özkan, "Temenni ederiz ki bundan sonra demokrasimizin geleceğinde böyle lekeler olmaz. Hepimiz demokrasiye, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' ilkesi çerçevesinde sahip çıkarak bu süreci devam ettirir, bütün vatandaşlarımızın daha müreffeh, kalkınmış, daha özgürlük içinde yaşamasının temini için çaba sarf ederiz." diye konuştu.

Başbakanlığa bağlı bir kurum olan Genelkurmay Başkanlığı'nın herhangi bir konuda Hükümete karşı bir ifade kullanması demokratik hukuk devletinde düşünülemezdi. 27 Nisan muhtırası, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Erdoğan'ı siyaset dışı bırakma projesinin bir sonucuydu. Başarıya ulaşamadı, ulaşması da mümkün değildi. Çünkü halk egemenliği AK Parti iktidarı ile eline geçirmişti. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Recep Erdoğan 2007 seçimlerinde Cumhurbaşkanı olamadı; ancak siyasete yönelik birçok illegal müdahaleyi Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak karşılayıp alt etmesi onu hem güçlendirdi hem de meşruiyet alanını genişletti. 

Bu o zamanki Genelkurmay'ın bir yaklaşımı olarak değerlendiriyorum. Bundan önceki muhtıralar karşısında Türkiye'de siyasi iktidarların ne yaptığı bellidir. Eğer muhtıra olarak kabul ediyorsanız varın öyle kabul edin ama yok bir değerlendirme olarak kabul ediyorsanız hemen ardından ertesi gün biz iktidar olarak gerekli cevabı, gerektiği şekilde verdik. O şekilde de bitirdik. Bu, sivil siyasetin bir değişim, dönüşüm noktasında ortaya koyduğu tavrı gösteriyor. AK Parti halkın desteği ile farkını göstermiş, dik durarak bu ve bundan sonraki art niyetli tüm tepkilere karşı duruşunu sergilemiştir.