ÖZKAN: İMAM HATİP OKULLARI PLATFORMU TOPLANTISINA KATILDI

 ÖZKAN: İMAM HATİP OKULLARI PLATFORMU TOPLANTISINA KATILDI

AK Parti Milletvekili ve MKYK ÜyesiCahit Özkan Ensar Vakfı Denizli Şube binasında gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısına iştirak etti.

AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Özkan Ensar Vakfı Denizli Şube binasında gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Toplantısına iştirak etti.

 Eğitim-öğretimde "Vahyi esas alan, aklını kullanan, medeniyet tasavvuru olan bir gençlik yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Özkan: “Katıldığımız etkinliklerde değişik konuşmalarımızda da ifade ettiğimiz gibi 15 Temmuz Destanı ile milletimiz direnişten dirilişe adım atmıştır.  Bu dirilişle birlikte  Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm dünyada söz sahibi olacak, dünyada mazlumun sesi olacak, aktif bir kimlik kazandı. Bunu özellikle şunun için ifade ediyorum ki bu diriliş ruhunun içinde imam-hatiplik ruhu da vardır. Bu ruhun içinde yer alan, ‘Halka hizmet Hakk'a hizmettir’ ve ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’  anlayışlarını gençlerimize, toplumumuza aşılanmasında imam hatip okullarının ayrı bir yeri vardır.” Dedi.

ÜZERİNDE DURMAMIZ GEREKEN, İMAM HATİP OKULLARINDAKİ EĞİTİMİ KALİTELİ VE DEVAMLI HALE GETİRMEKTİR

İmam Hatip okullarının sorunlarının iki ayrı açıdan ele almaları gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Özkan, şunları söyledi; "Birincisi İmam Hatiplerle ilgili çalışmaları sorun olmaktan çıkarıp, modern bir eğitim-öğretim alabilecek nitelikte hizmet binalarının planlanıp inşa edilmesi, bir diğeri de bu güzel mekanları daha da güzelleştirecek olan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin eğitim-öğretim programlarının iyileştirilmesidir. İmam hatip okulları her açıdan büyük bir sıçrayış gerçekleştirmiştir. Bizim daha çok üzerinde durmamız gereken, imam hatip okullarındaki eğitimi kaliteli ve devamlı hale getirmektir. Nasıl ki sosyal olayların en önemli aktörü insan ise eğitimin en önemli oyuncusu öğretmenlerimizdir. Dolayısıyla insanlarımıza çok daha büyük yatırımlar yapmalıyız. İnsana yaptığımız yatırımlar bizim, devletimizin, milletimizin, vatanımızın geleceğini inşa etmekte önümüzü açacaktır. Bunların en önemli halkası da imam hatip okullarıdır.”diye belirtti.

 İmam hatiplerdeki öğretmen açığının kalifiye öğretmenlerle kapatılmasının gerektiğine de değinen Özkan: Mücadelemize, gayretlerimize  bu çerçevede devam etmeliyiz. İstiklalimiz ve istikbalimizi güvence altına almak istiyorsak, İmam Hatip gençliğini hem nitelik hem nicelik olarak daha da güçlendirmeliyiz. Bu bir bayrak yarısıdır, bizler bugün aldığımız bu bayrağı her noktada her konuda, özellikle de imam hatip konusunda daha yukarılara götürmekle yükümlüyüz. Onun için ben de sizlerle beraber bu hizmete talibim ve bu hizmete beraber yapacağız.  Bu sorunları ortadan kaldırmak için gerek Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gerekse İl Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmalar yapacağız. Biz gerekli ihtiyaç ve taleplerinizi çözmek için varız. Eğer onların bu ihtiyaçlarını giderirsek,  onlar da milletimizin dertlerine derman olmak için var güçleri ile çalışacaklardır. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.