ÖZKAN: GENÇLER ŞAHLANIŞIMIZDIR, YÜKSELİŞİMİZDİR

ÖZKAN: GENÇLER ŞAHLANIŞIMIZDIR, YÜKSELİŞİMİZDİR

Ak Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle AK Parti Denizli İl, Merkezefendi ve Pamukkale Gençlik Kolları teşkilatı başkan ve…

Ak Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle AK Parti Denizli İl, Merkezefendi ve Pamukkale Gençlik Kolları teşkilatı başkan ve üyeleri ile bir araya geldi.  

Özkan "Biz size, sizler de sonraki nesillere emaneti devredeceksiniz. Tüm gençliğimizden 2053, 2071 vizyonu için hayallerini, ideallerini ortaya koymalarını bekliyoruz" dedi.

GENÇ YÖNETİCİLERİMİZ TARİHİMİZE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞLARDIR

Özkan gençlerle bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşadığını belirtirken: “Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'a çıkmasıyla yakılan istiklal ateşi 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin toplanmasıyla tamamen milli bir dava haline dönmüştür. Kurtuluş Savaşımız bu coğrafyada Malazgirt'ten bu yana sürdürdüğümüz en önemli mücadeledir. Bununla beraber Çanakkale, Kut'ül Amare ile Kurtuluş Savaşı birbirinin devamı olan mücadelemizdir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi sürekliliğin son temsilcisi olmuştur. Sultan Alparslan'ı Osman Gazi'den, Kılıçarslan'ı Fatih Sultanahmet'ten ayrı göremeyiz. Bunların her biri milletimizin kalbinde abideleşmiş isimlerdir. Ve hepsinin ortak yanı kendilerine genç yaşlarda güvenilmesidir. Bu duruşları ile tarihe altın harflerle yazılmışlardır.”dedi.

Özkan’ın konuşmasından satır başları şöyleydi:

KENDİNİZİ YETİŞTİRİN, GELİŞTİRİN

Millete hizmet için çalışmış bir kişi olarak siz gençlere de aynısını tavsiye ediyorum, kendinizi yetiştirin, proje geliştirin, çalışın, üretin, kariyer yapın. Elbette bunları ihmal etmeyeceksiniz, ama milletle birlikte olmak, milletle beraber yol yürümek, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun.19 Mayıs'ta ilk adımı atılan yeni süreç sonunda Cumhuriyetimizi kurduk. Fakat Cumhuriyetten sonraki süreç gösteriyor ki istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmedi, bitmeyecek. Sadece 93 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığınızda farklı görüntüler altında bağımsızlık mücadelesinin kesintisiz sürdüğümüzü görüyoruz. Balkanlar, Kafkaslar, kuzeyimizde, güneyimizde yaşanan hadiselerin bizim geçmişimizle ve bugünümüzle yakından ilişkilidir. 

2023 hedeflerini gerçekleştirmek için önümüze çıkan ve çıkartılan tüm engellere rağmen vargücümüzle uğraşıyoruz. Bunun yanında 2053, 2071 vizyonları geliştiriyoruz. Tüm gençliğimizden 2053 vizyonu için hayallerini, ideallerini ortaya koymalarını bekliyorum. Biz teslim aldığımızdan daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalıştık, çalışıyoruz. Sizlerin de sizden sonraki nesillere çok daha güçlü bir Türkiye teslim edeceğinize inanıyorum. 

TÜRKİYE NERELERDEN NERELERE GELDİ

İlkokulda, ortaokulda, lisedeki yavrumuz sırasının üzerinde kitabını bulsun dedik. Biz kitap bulamıyorduk. Ama şimdi kuşe kağıtla hazırlanan kitapları yavrularımıza veriyoruz. Cebinizdeki telefonların, kullandığınız internetin, çantanızdaki bilgisayarın nereden nereye geldiğinizi biliyorsunuz. Geçtiğimiz 13 yılda 5 milyon 645 bin yeni istihdam oluşturduk. Aynı dönemde spor tesisi sayısının 1575'den 3377'ye, lisanslı sporcu sayısını 6 milyon 232 bine çıktığını burada duyurayım. Sporcu bir gençlik ama hepsinden önemlisi istiyorum ki, sportmen bir gençlik. 79 senede 6 bin 100 km. bölünmüş yolu olan bir Türkiye vardı, son 12 yıla 18 bin km. bölünmüş yol inşa ettik. 'Yapılmaz, olmaz' denilen Marmaray'ı yaptık. Bizim dedemiz Fatih karadan kadırgaları yürüttü, biz de denizin altından hızlı treni yürütüyoruz.

GENÇLER ŞAHLANIŞIMIZDIR, YÜKSELİŞİMİZDİR

Gençler siz şahlanışımız ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi siz şahlandıracaksınız. Sizinle birlikte çalışacağız, yol yürüyeceğiz. Size daha  fazla alan açacağız. Doğruyu sizinle beraber tartışıp hayata geçireceğiz. Birlik ve beraberliği güçlü tutmak gerekiyor. Gençliğimize bırakacağımız en büyük mirasın da bunlar olduğuna inanıyorum. Sizlerden bu ilkeleri namus bilerek sahip çıkmanızı istiyorum. Gerektiğinde canınızı verin ama milletinize halel getirtmeyin. Bayrağınızı indirtmeyin, vatanınızı böldürtmeyin, devletinizi yıktırtmayın" şeklinde konuştu.