ÖZKAN: EKONOMİNİN DAHA DA BÜYÜMESİNİ HEDEFLİYORUZ

ÖZKAN: EKONOMİNİN DAHA DA BÜYÜMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Cahit Özkan Denizli TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen “vergi kanunları ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki kanunla ile ilgili değerlendirilmelerde…

AK Parti Denizli Milletvekili ve MKYK Üyesi Av. Cahit Özkan TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen “vergi kanunları ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki kanunla ile ilgili değerlendirilmelerde bulundu.

 Kabul edilen kanunla beraber Asgari ücretin yıl boyunca vergi dilimi değişiklikleri nedeniyle belirlenen ücretin altına düşmeyecek olmasının, asgari ücretliyi yıl boyunca ilave bir yükün altına girmekten kurtaracağını, bu durumunda işgücü piyasası adına olumlu bir gelişme olacağını belirtti.

Özkan sözlerine şöyle devam etti:

Bu tasarıyla asgari ücretin yıl içinde azalmasının önlenmesine ilişkin, asgari ücretli çalışanların, yılın belli bir döneminden sonra bir üst gelir vergisi dilimine geçerek net kazançlarının düşmesinin, işgücü piyasası adına önemli, ciddi bir sorun oluşturduğunu, çıkarılan kanunla sorunun önemi manada çözüleceğini vurguladı. İşverenlere asgari ücret desteği (100 TL) verilmesi uygulamasına 2018 yılında da devam edilmektedir. 100 lira tutarındaki asgari ücret desteği uygulamasına 2018'de de devam edilmesine ilişkin ise Özkan, işverene 100 TL tutarındaki asgari ücret desteğinin 2018 yılında da sürecek olmasının işveren açısından oldukça memnun edici bir gelişme olduğunu kaydetti.

ALINAN TEDBİRLER BÜYÜME ODAKLIDIR

Özkan, asgari ücretteki artışın önceki yıla göre işveren üzerinde oluşturduğu ek maliyetin yaklaşık 300 TL civarında olduğuna dikkati çekerek: "Bu bağlamda 100 TL’lik destek, ilave maliyetin 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanması anlamına gelir. Bu destek ilave istihdama katkı sağlayarak, kayıt dışı istihdamın da azalmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz." dedi.

Hain darbe girişiminin gerçekleştiği 2016 yılı ve sonrası verilen bu desteklerin daha da büyük önem kazandığını belirterek, "Bizim bir büyüme hikayemiz var. Bunun devam edebilmesi için herkesin elini taşın altına koyması ve üretimi desteklemesi gerekiyor.

Alınan tedbirlerin hepsinin büyüme odaklı olduğuna işaret eden Özkan, hükümetin son iki yıldır verdiği söz konusu desteğin olumlu dönüşlerini gördükten sonra 2018 yılında da uygulamaya devam kararı almalarını son derece faydalı bulduğunu dile getirdi.

2018'DE DE REKOR KIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hükümetimiz ve ihracatçılarımızın işbirliği bir neticesi olarak çok zor bir dönemde büyümede rekorlar gerçekleştirdik. Gelir vergisi stopajı, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi desteği, bizim her zaman öncelikli konularımızdan olmuştu. 2018 yılı için hedefimiz büyüktür. En önemli amaçlarımızdan bir tanesi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı seferberliğine katkı sağlamak adına hükümet olarak elimizden gelen her şeyi yapacak, hem işçi hem de işverenlerimizin çalışma refahını artırmaya devam edeceğiz. 2018 ekonomide rekorlar kırdığımız bir yıl olacaktır.