ÖZKAN: ÇANAKKALE İSTİKBALİMİZİN İLHAM KAYNAĞIDIR

ÖZKAN: ÇANAKKALE İSTİKBALİMİZİN İLHAM KAYNAĞIDIR

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü münasebetiyle yayımladığı mesaj

AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında “Bugün Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümünü, millet olarak büyük bir minnet, gurur ve heyecanla idrak ediyoruz.”dedi.

ÇANAKKALE BU MİLLETİN İLHAM KAYNAĞIDIR

Çanakkale Zaferi’nin, dönemin müstekbirleri tarafından “hasta adam” denilen, bu topraklardaki bin yıllık varlığını bitirmek istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu ifade eden Özkan,  tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılmış olan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması sürecine giden yolun ilham kaynağı olduğunu belirtti.

Özkan mesajına şöyle devam etti:

UNUTMAMAMIZ GEREKEN BİR DERSTİR

Çanakkale’de sergilenen milli birlik ve dayanışma, milletimize hem zafere ulaştırmış, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan azim, cesaret ve mücadele ruhunu kazandırmıştır. Hepsinden ötesi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda bu Milletin neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Her yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, ve gelecekte de milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuran mihraklar için unutmamaları gereken bir derstir.

ÇANAKKALE İSLAMIN SON KALESİYDİ

Yahya Kemal şiirinde: “Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yârabbi! / Senin uğrunda ölen ordu budur Yârabbi! / Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, / Galib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!”

İşte şehit ve gazilerimiz böyle yürüdüler şehadete, böyle yürüyerek Çanakkale kurtuluş destanını yazdılar. Çanakkale,  İslam’ın son kalesiydi ve hem istiklal, hem istikbal mücadelemiz olmuştu. Çanakkale gözü ve gönlü Türkiye’ye odaklanmış milyonlarca mazlum için de umudun adı olmuştu. Anadolu’nun dört bir yanından olduğu gibi ta Üsküp’ten gelen de vardı, ta Bosna’dan gelen de vardı. Onun için o bir varoluş ve diriliş mücadelesiydi. Pek çok sömürge ülkesi Çanakkale’den ve daha sonra Kurtuluş Savaşımızdan aldıkları cesaretle, ilhamla bağımsızlıklarına giden yola girmişlerdi.

 

ÇANAKKALE RUHU 15 TEMMUZDA ZUHUR ETMİŞTİR

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sırasında yaşananlar, Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden o diriliş ruhunun ne kadar diri olduğunu bütün dünya ya göstermiştir. 103 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve imanı ve bağımsızlık sevgisi karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılık ve azimle, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancımız ve güvenimiz her zaman tam olmuştur.

EVLATLARIMIZ ÇANAKKALE’Yİ UNUTMASIN

Gazi Mustafa Kemal’in: “Tarihlerini bilmeyen milletler, başka milletlerin avı olurlar.” sözünün en belirgin göstergesi Çanakkale’dir. Çanakkale Zaferi’ni önemini bilmeyenler, bu savaşın nerede, hangi şartlarda, hangi fedakârlıkla yapıldığını anlamayanlar bugün yaşadıklarımızın ne anlama geldiğini kavrayamazlar. Bundan dolayı da tüm evlatlarımız, Çanakkale Savaşlarının gerçekleştiği mekânları görmeli, o havayı teneffüs etmelidir.

Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünde bu toprakları bize vatan kılan ecdadımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Rahmanürrahim’den mekânlarını Cennet kılmasını diliyorum