Özgür Solak: “BİR UMUDUN DESTANIDIR 30 AĞUSTOS”

Özgür Solak: “BİR UMUDUN DESTANIDIR 30 AĞUSTOS”

Özgür Solak: “BİR UMUDUN DESTANIDIR 30 AĞUSTOS”

Denizli Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Özgür Solak, 30 Ağustos Zaferinin 102. Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

30 Ağustos zaferiyle  büyük Türk milletinin muhasım odaklara haddini bildirdiğini belirten Başkan Solak,  “Bir milletin kaderini değiştiren, kahramanlığın yükselişiyle dolan gökyüzünde yankılanan bir zaferin hikayesi, karanlık bulutları dağıtan güneşin ilk ışıkları gibi parlayan bir umudun destanıdır 30 Ağustos. Dumlupınar'da başlayan bu destan, göğsünde vatan sevgisiyle dolan ecdadımızın cesaretiyle birleştiğinde zaferin en güçlü yansıması doğdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihe altın harflerle kazınan bir kurtuluş savaşının destanını yazdı. Cesaretleriyle tarihin akışını değiştirdiler ve zaferi göğüslediler. Anadolu'nun sonsuz topraklarına düşen her adım, geleceğe uzanan bir yürüyüş oldu” dedi.

30 Ağustos’un sadece askeri bir zaferin değil, aynı zamanda bir milletin iradesinin ve dayanışmasının galip geldiği bir günün ifadesi olduğunu kaydeden Solak,  “Her siperde yatan, her cepheyi savunan kahramanlar, vatanları için en değerli hediye olan zaferi kazandılar. Bu zaferle büyük Türk milleti muhasım odaklara haddini bildirmiş, Anadolu’yu ilelebet bir Türk yurdu olarak belgelemiştir. Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan yığını planlayanlar geldikleri gibi def edilmişlerdir. 30 Ağustos 1922’nin Başkomutanı, ilk Cumhurbaşkanımız ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ülkü ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.