Özer Tunçtürk İyi Parti İl Başkan Adayı 

Özer Tunçtürk İyi Parti İl Başkan Adayı 

Ocak ayı başında yapılacak olan İyi Parti Denizli İl Kongresinda İl Başkan adayı olacağını açıklayan Özer Tunçtürk, yönetim kurulu üyelerinin hazır olduğunu söyledi.

İyi Parti’de adaylar ortaya çıkmaya başladı. Kongre kararı aldıktan sonra delege seçimlerinden başlayarak, ilçe başkanlıkları seçimleri ile devam eden süreçte çeşitli iddialar ortaya atılsa da, üç ay öncesinden il başkan adaylığı konuşulmaya başlanılan Özer Tunçtürk bugün basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıkladı.

DGC’de düzenlediği basın toplantısında Pamukkale ve Merkezefendi İlçe başkanları ile birlikte il başkan adaylığını açıklayan Özer Tunçtürk, İyi Parti’nin güçlü yönetimler oluşturduğunu söyledi.

Başkan adayı Tunçtürk, “Bildiğiniz gibi 5 Temmuz 2020 tarihinde yapılan il kongresi ile seçilen İl Yönetim Kurulu Denizli’de İYİ Partiyi bu güne kadar temsil etmiştir. Bundan yaklaşık 3 ay önce İYİ Parti Genel Başkanlığı, 2023 ve 2024 yıllarında yapılacak olan seçimlere daha güçlü bir kadroyla gitmek için İl ve İlçe başkanlıklarını güçlendirme kararı aldı. Bu karardan sonra İYİ Parti bütün ülke genelinde İlçe kongrelerini yapmaya başladı. Bu kongrelerde yönetimlerde olan eksikler tamamlandı ya da geçen süreç içerisinde yıpranmış yönetimler değişerek daha güçlü yönetimler oluşturulmaya çalışıldı. Bu bağlamda, Denizli’de diğer illerde olduğu gibi ilçe kongrelerini başlattı. Demokrasi şöleni havasında geçen ilçe kongrelerimizin sonuncusunu 4 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirdik. 

Artık İlçe kongrelerinin tamamlanmasından sonra, İl kongresini 8 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirip, önümüzdeki seçimlerde yapacağımız çalışmaların planlamasını yapacak olan, yeni İl Yönetimini ve Başkanını seçeceğiz.  Bizler İYİ partinin kurulduğu günden bugüne her zaman içinde olan, ülkenin selameti için elini taşın altına koyan, İYİ parti il ve ilçe yönetimlerinde görev almış, Denizli'de yakılan çoban ateşinin mensuplarıyız.Önümüzdeki seçimlerin çok kritik seçimler olduğunun bilincindeyiz. Bugün geldiğimiz noktada, Partimizin durumunu, Ülkemizin durumunu  ve  Denizli'nin durumunu göz önüne aldığımızda bizlerin görev alma zamanı geldiğine inandık. “ dedi

Özer Tunçtürk, daha sonra açıklamasında “Yönetim Kurulu Üyelerimle beraber 2023 ve 2024 yıllarında yapılacak seçimlerde İYİ Parti’yi Denizli’de en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. İl Yönetiminin, İlçe Yönetimleri ve Başkanlarıyla birlikte bir bütün olarak hareket etmesini sağlayıp, seçimlerde en yüksek oyu alması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. 

Bu yolun çetin ve meşakkatli olduğunun farkındayız. Ancak, İYİ Partinin bu günlere nasıl bir süreçten geçerek geldiğini düşünürsek, bundan sonra yolumuza çıkacak engelleri de aşmamız çok zor olmayacaktır. Her şeye rağmen Partimizi en üst noktaya taşımak için ne gerekirse yapacağız. Bütün zorluklar içerisinde, ülkemizin geleceği ve aydınlık günler için İYİ Parti Denizli İl Başkanlığı’na ve Yönetimine talibiz.” diyerek adaylığını açıkladı.

ÖZER TUNÇTÜRK KİMDİR?

Özer Tunçtürk; 1966 yılında Denizli İli -Serinhisar İlçesi-Yatağan Kasabası’nda doğdu. İlk-orta ve Lise 1 eğitimimi Yatağan’da tamamladı. Liseyi Denizli Teknik lisesinde bitirdi. Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1999 yılında Denizli Belediyesinde çalışmaya başladı. 2014 yılında belediyeden ayrıldı. Halen serbest Jeoloji Mühendisliği hizmeti veriyor. 

Afyon Evciler'de 3 yıl Ülkü Ocağı Başkanlığı yaptı. Denizli Jeoloji Mühendisleri Odasında 4 dönem Oda Başkanlığı Yaptı. TMMOB Ankara delegeliği, JMO Ankara delegeliği, Denizli Belediyesi Danışma Kurulu üyeliği, Denizli Valilik Danışma Kurulu üyeliği,  İKK üyeliği,   MHP İl Başkan Yardımcılığı gibi pek çok görevde bulundu. Halen Serinhisar Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi olarak görev yapıyor.