Osman Zolan'dan Önemli Açıklama Geldi : Denizli Susuz Kalmaz

Osman Zolan'dan Önemli Açıklama Geldi : Denizli Susuz Kalmaz

Osman Zolan'dan Önemli Açıklama Geldi : Denizli Susuz Kalmaz

Önceki dönem Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Akbaş Barajı ve Pınarbaşı kaynağı ile önemli bir bilgilendirme açıklaması yaptı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi :

Kıymetli hemşehrilerim,

Şehrimiz açısından hayati önem taşıyan Akbaş Barajı ve Honaz ilçemizdeki Pınarbaşı kaynağı hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. 

Denizlimizin gelecek yılları açısından büyük önem taşıyan Akbaj Barajı ile Pınarbaşı Kaynağı'nın devreye girmesinin ardından ardından şehrimizdeki içme suyu potansiyeli 2.000 lt/sn'den 3.000 lt/sn'ye çıktı. Yani %50 arttı. DSİ ile yaptığımız protokol gereği bu proje, 12 ayın 4 ayı Akbaş Barajı'ndan geri kalan 8 ayı ise Honaz Pınarbaşı kaynağından su alınması  şeklinde planlandı. Bu sistem en az 50 yıl hizmet verecek şekilde planlandı.

Bu plana göre; 4 aylık yaz döneminde (Haziran-Eylül ayları arasında) Akbaş Barajı'ndan alınan su, iletim hatları ile arıtma tesisine getirilmekte burada arıtıldıktan sonra içme suyu şebekesine verilmektedir. Bu dönemde Pınarbaşı kaynağının tamamı sulama suyu için çiftçilerimiz tarafından kullanılmaktadır. 12 ayın geri kalan 8 aylık (Ekim-Mayıs ayları arasında) döneminde ise Honaz Pınarbaşı kaynağından alınan suyumuz, iletim hatları ile arıtma tesisine getirilmekte ve burada arıtılan su içmesuyu şebekesine verilmektedir. 

Bugünkü geldiğimiz aşamada Akbaş Barajı, aşırı sıcak ve kurak yaz döneminde diğer su kaynaklarımızın azalmasına rağmen görevini ziyadesiyle yapmış ve Denizli’mizi susuz bırakmamıştır. Ekim ayından itibaren Akbaş Barajı bu görevi Honaz Pınarbaşı (Göz) kaynağına devretmiş olup, önümüzdeki 8 ay boyunca barajdan su alınmayıp sadece su biriktirecektir. Dolayısıyla önümüzdeki yaz dönemine kadar barajdan değil, Honaz Pınarbaşı (Göz) kaynağından su alınacaktır. Bu kaynağın potansiyeli, Denizli’mizin su ihtiyacı açısından ziyadesiyle yeterlidir. Pınarbaşı Kaynağı önümüzdeki yaz döneminde ise tekrar görevi Akbaş Baraj'na devredecektir.

Geçen yıl ve önceki yılda da bu şekilde hareket edilmiş ve su konusunda şehrimizde hiçbir sorun yaşanmamıştır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizlerin su tasarrufuna öncelik vereceğinize yürekten inanıyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.