Osman Arıkan Nacar OSB'de Sanayicileri dinledi

Osman Arıkan Nacar OSB'de Sanayicileri dinledi

ÇALIŞMA SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI(ÇSGB) MÜSTEŞAR YARDIMCISI OSB’DE SANAYİCİLERİ DİNLEDİ

ÇALIŞMA SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI(ÇSGB) MÜSTEŞAR YARDIMCISI OSB’DE SANAYİCİLERİ DİNLEDİ
 "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" İl ziyareti kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve SGK Kurum Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan,  İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İç Denetçisi Özkan Öztürk, Denizli Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. 


Heyeti, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet TAŞ ve Birim Müdürleri karşıladı. Heyet, geziye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde toplantı yaparak başladı. Daha sonra Altınbaşak Tekstil’e gidilerek Genel Müdürü Mehmet Çalışkan’dan Tekstil Sektörü problemleri hakkında bilgi aldı. Mermer Sektörü problemleri hakkında bilgi almak için Sirmersan Mermer ziyaret edildi. Sirmersan Mermer Genel Müdürü Mehmet Artar Doğal Taş ve mermer sektörünün problemleri hakkında bilgi verdi. Son olarak cam sektöründeki gelişmeleri ve problemleri öğrenmek için Uğurlu Otocam firmasına gidildi. Heyeti Uğurlu Otocam sahibi İrfan Duman karşıladı.1 saat süren görüşmede cam sektöründe yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu. Firma ziyaretlerine Denizli SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık’da katıldılar.
Tekstil, Mermer ve Cam sektöründeki problemleri birinci ağızdan öğrenip istihdam konusunda gerekli adımları atacaklarını söyleyen Müsteşar Yardımcısı Nacar; İŞKUR kapsamında İşletmelerin kalifiye eleman yetiştirme ve bulma konusunda her türlü desteği vereceklerini ve Denizli ili ve Denizli OSB'nin bir pilot bölge yapılarak çalışmaların hızlandırılacağını söyledi.
Organize Sanayi Bölgesinden ayrılırken bir açıklama yapan Nacar: “İstihdam sağlama konusunda sürekli bir çaba içerisinde olan sanayicilerimizin problemlerini Ankara’ya taşıyıp çözümü konusunda tüm gayretimizi göstereceğiz.” dedi.