OSB'DE BİLİŞİM ZİRVESİ

OSB'DE BİLİŞİM ZİRVESİ

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü tarafından firmaların bilgi işlem sorumlularını, sektördeki trendler, veri güvenliği, siber saldırılar, önlemler ve veri kaybında yapılabilecekler…

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü tarafından firmaların bilgi işlem sorumlularını, sektördeki trendler, veri güvenliği, siber saldırılar, önlemler ve veri kaybında yapılabilecekler hakkında bilgilendirmek amacıyla 2017’nin ilk ‘Bilişim Güvenliği Zirvesi’ gerçekleştirildi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü Bilgi İşlem Servisi tarafından Denizli OSB Merkez Bina Konferans Salonu’nda 2017’nin ilk ‘Bilişim Güvenliği Zirvesi’ gerçekleştirildi. Firmaların bilgi işlem sorumlularını ‘siber güvenlik’ hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen zirveye; Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, DOSBİL Bilgisayar Ltd. Şirketi Genel Müdürü Mustafa Kaygın, İNFOTÜRK Genel Müdürü Murat Tepeli, MEGATEK Sabanoğlu Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Erhan Sabanoğlu, TREND-MİCRO Akdeniz Ülkeleri Kanal Müdürü Mehmet Dağdevirentürk, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, firmaların bilgi işlem sorumluları ve OSB’deki Meslek Lisesi Bilişim Sınıfı öğrencileri katıldı.

“OSB OLARAK GÜVENLİK KONUSUNU ÖNEMSİYORUZ”

Denizli Organize Sanayi Bölge (OSB)  Müdürü Ahmet Taş, düzenledikleri organizasyonla ilgili bilgiler aktardı. Taş; “ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüzün sanayicilerimizi bilgilendirmek amacıyla çeşitli seminerleri oluyor. Bu da onlardan bir tanesi. Bilişim Güvenliği Zirvesi son zamanlarda revaçta olan bir konu. Özellikle dosyaların yok edilmesi ve siber suçlarla ilgili, aynı zamanda fabrikaların güvenliğiyle ilgili firmaları çağırdık. Bu konuda önemli 4 firma geldi. Bu firmalar siber güvenliğin haricinde işletmelerin tehlikelere karşı ne tür önlemler alması gerektiği ile ilgili konuları konuştular. Geçtiğimiz yıl Denizli ve çevresinde güvenlikle alakalı çok fazla zafiyet oluştu. Firmalarda çok fazla hırsızlık olayı gerçekleşti. Bunun önüne geçmek için Türkiye’de kendini ispatlamış firmaları çağırdık. Hem siber güvenlik konusunda hem de işletmelerin güvenliği konusunda bu zirveyi düzenledik. Konuyla ilgili işletmelerin yetkili kişilerini çağırdık. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Katılım ve ilgi bizi son derece memnun etti. Bundan sonra Denizli OSB, bu türden organizasyonlara sıklıkla ev sahipliği yapacak. 2017 yılı bilişim alanında bilinçlendirme yılı olsun” dedi.

“2017’NİN İLK BACAĞI DENİZLİ OLDU”

İstanbul’dan gelen ve Bilişim Güvenliği Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, ‘Veri Kurtarma Eğitimi’ başlığı altında, ‘Veri Kurtarma Nedir’, ‘Siber Güvenlik Nedir’ ve ‘Veri Nasıl Kurtarılmaz’ konuları hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Günal; “Bizim 2017 yılında temel hedefimiz Anadolu’nun çeşitli kentlerini hiçbir çıkar amacı gözetmeksizin dolaşıp, halkımızı bilinçlendirmek. 2017’nin ilk bacağı Denizli oldu. Çok güzel organizasyon yapmışlar. Bizi çok iyi karşıladılar. Denizli OSB Müdürlüğü’ne, Bilgi İşlem Servisi Sorumlusu Murat Kaptan’a çok teşekkür ederiz. Ortam çok güzel ve katılımcı oranı da yüksek. İnşallah faydalı olmuşuzdur. Eğer bizden bilgi talep edilirse yeniden gelmek isterim.” dedi.

“OSB MÜDÜRÜMÜZE BU İMKÂNI SAĞLADIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Denizli OSB’nin düzenlediği zirveye katılan, MEGATEK Sabanoğlu Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Erhan Sabanoğlu; “Buraya katılmamızın sebebi, katılımcılara günümüzde meydana gelen hırsızlık ve suiistimal olaylarında, özellikle de terör olaylarında görüntüleme sistemlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak. Katılımcılarımıza mevcut kamera sistemlerinden ziyade akıllı yani analiz edilebilen görüntülerin nasıl işlendiği ve bunu halkın yararına nasıl kullanabileceğimiz hakkında bilgiler aktaracağız. Öncelikle Organize Sanayi Bölge Yönetim Kurulu’na ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş’a bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SİBER GÜVENLİK VAZGEÇİLMEZ BİR NOKTAYA GELMİŞTİR”

DOSBİL Bilgisayar Limt. Şirketi Genel Müdürü Mustafa Kaygın ise şunları aktardı: “Günümüz dünyasında en önemli faktör bilgi güvenliği. Çünkü kullandığımız tüm cihazlar artık akıllı. Akıllı olan tüm cihazlardan da çeşitli yöntemlerle bilgi almak mümkün. Kredi kartları, cep telefonları, bilgisayarlar ve televizyonlar gibi eşyalar kötü niyetli insanlar için alternatif ürün olarak görülüyor. Sunumumuzda da bu soruna çözüm bulmak konusunda bilgiler vereceğiz. Dolayısıyla günümüzde siber güvenlik vazgeçilmez bir noktaya gelmiştir.”

“KURUMLARIN SİBER SALDIRILARA KARŞI KENDİLERİNİ KORUMALARI GEREKİYOR”

TREND-MİCRO Akdeniz Ülkeleri Kanal Müdürü Mehmet Dağdevirentürk; “Kurum olarak Türkiye’de siber güvenlik üzerine özel çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaları aktarmak için buraya geldik. Siber güvenlik bugün hem devletimizin hem kurumlarımızın hem de bireylerin en önemli konusudur. Öyle bir noktaya geldik ki artık her şeyimiz internet üzerinde.  Bütün banka işlemlerimiz yazışmalarımız, verilerimiz, paralarımız, her şeyimiz internet üzerinden yürüyor. Siber güvenlik şu anda hayatımızdaki en önemli unsur. Kurumların siber saldırılara karşı kendilerini korumaları gerekiyor. Devletimizin bununla alakalı bir takım yaptırımları var. O yaptırımlarda neler yapılması gerektiğinden bahsedeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“BUGÜNÜN ÇOCUKLARI TEKNOLOJİ KONUSUNDA UZMAN OLACAKLAR, UMUTLUYUM”

Bilişim Güvenliği Zirvesi’nde katılımcıları ‘Gelişen Teknoloji’ hakkında bilgilendiren İNFOTÜRK Genel Müdürü Murat Tepeli, Türkiye’nin gelişen teknolojiye ayak uydurabilme konusuna da değindi.  Tepeli şunları söyledi: “Denizli merkezli bir firma olmamıza rağmen İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerimizle bütün Türkiye’ye hizmet veriyoruz. Özellikle de çok hızlı ilerleyen ‘IT’ Teknolojileri ile ilgili bilgiler aktaracağım. Asıl konumuzsa siber güvenlik. Bu konudaki çözümlerimiz ve müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapmayı düşünüyorum. Gün geçtikçe önemi herkes tarafından daha çok anlaşılan bir konu güvenlik. Siber güvenlik dünyayı ve ülkemizi tehdit eden bir konu. Bilgi dijitalleştikçe güvenliği de azalıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yüzyılın savaşları ve sıkıntıları siber güvenlik üzerine olacak. Bu konuda oldukça iyi teknolojiler üretildi. Bunlar da ülkemizde kullanılıyor. Yerli yazılımlarımız da var. Bu konulara da değineceğiz. Türkiye’nin gelişen teknolojiye ayak uydurma konusunda çok iyi olduğunu söyleyemeyiz ama çok da kötü bir nokta da değiliz. Yetişmiş insan gücü anlamında kaliteli bir ekip geliyor. Küçücük çocuklar bile teknolojiye yatkın yetişiyor. Dolayısıyla bizim ‘Z Kuşağı’ diye tanımladığımız bugünün çocukları, yarının büyük bireyleri teknoloji konusunda çok daha uzman olacaklar. Dolayısıyla ben fazlasıyla umutluyum.”