OSB AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİNİ TEŞVİK EDİYOR

OSB AR-GE VE TASARIM MERKEZLERİNİ TEŞVİK EDİYOR

Pamukkale Üniversitesi Teknokent ve OSB işbirliğinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kuran firmalara vergi muafiyetleri ve teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda…

Pamukkale Üniversitesi Teknokent ve OSB işbirliğinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kuran firmalara vergi muafiyetleri ve teşvikleri hakkında bilgilendirme toplantısı Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) kapsamında Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kuran ve olmak üzere başvuruda bulunan firmalara Pamukkale Teknokent ve OSB işbirliğinde eğitim düzenlendi.

KPMG firmasından YMM Güray Kurşunoğlu tarafından yapılan sunumda, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi uygulamalarıyla ilgili son dönemde getirilen yenilikler ve sağlanan vergisel teşvikler örneklerle anlatıldı. Düzenlenen eğitim sonrası YMM Güray Kurşunoğlu, devlet tarafından mükelleflere son dönemde sağlanan önemli destekler bulunduğuna dikkat çekerek, bu desteklerle ilgili Denizlili sanayiciler nezdindeki farkındalığın ve Denizli OSB ile Teknokent arasındaki koordinasyonun son derece sevindirici olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan OSB Müdürü Ahmet Taş şunları söyledi. “ Ar-Ge reform Paketi’nin Bakanlar Kurulu kararlarının yayınlanması ile birlikte Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmak için önemli fırsatlar beraberinde geldi. Bu fırsatlar konusunda Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmaları bilgilendirmek ve Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olma potansiyeline sahip olan firmaların bu desteklerden yararlanmasını sağlamak için Teknokent ile birlikte Kamu Üniversite-Sanayi İşbirliği(KUSİ) ofisimizi Müdürlük binamızda açmıştık. Bu ofis aracılığı ile başta üniversite ve Teknokent olmak üzere GEKA, KOSGEB, TSE ve Sanayi İl Müdürlüğü yetkililerince sanayicilerimize hizmet vermeye devam edilecektir. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olarak sanayicilerimizin Ar-Ge ve Tasarım Merkezi kurma çalışmalarını desteklemeye devam edeceğiz.”