Onlar “Bir Kase Hoşaf, Bir Tayın” Yediler

Onlar “Bir Kase Hoşaf, Bir Tayın” Yediler

İyi Parti Denizli İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe yer vererek, Çanakkale’de askerlerin yiyecek sıkıntısı çektikleri sırada yedikleri “Üzüm…

İyi Parti Denizli İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe yer vererek, Çanakkale’de askerlerin yiyecek sıkıntısı çektikleri sırada yedikleri “Üzüm Hoşafı ile bir Tayin Öğünü” ile, vatanın nasıl kurtarıldığına dikkat çekti.  Akşam üzeri de parti binasında düzenlenen anma toplantısında Çanakkale resimleri sergisi yapıldı.

 İyi Parti Denizli İl Başkanlığı, bugün öğleden sonra 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl dönümünde bir dizi etkinlik ile kutlama yaptı. Şehitlerimizi, gazilerimizi unutmayarak onların hatırasını diri tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için resim sergisi, yemek menüsü ve anma toplantısı düzenledi.

ÜZÜM HOŞAFI VE TAYIN DAĞITILDI

Çanakkale savaşlarında kıtlıklar yüzünden gıda sıkıntısı çeken Mehmetçiğin, ilk günlerden son günlere doğru yiyeceklerinin ve tayınlarının azalması ile çektikleri sıkıntıya rağmen düşmanı topraklarımızdan atmak için verdikleri mücadelenin en büyük göstergelerinden birisi olan “Bir tas Hoşaf ve bir Tayın” menüsünü Denizli halkına dağıttı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ve Merkezefendi Belediye Başkan yardımcısı Fatih Coşkun başta olmak üzere, çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğin anlamlı olduğunu dile getiren İl Başkanı Raziye Akışık, “Bu menü Türk askerinin vefakarlığının ve vatan sevgisinin göstergesidir. Bizlere bu vatanı kıt imkanlarda, yokluklar içinde bırakan ecdadımızın ruhları şad olsun. Onlara ne kadar minnet duysak azdır” dedi.

RESİM SERGİSİ VE ANMA TOPLANTISI YAPILDI

Partinin il binası önünde verilen “Bir Tas hoşaf ve bir Tayın” etkinliğinden sonra partinin toplantı salonunda resim sergisi ile anma toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale savaşlarında siperlerden çekilen resimler ile, Atatürk’ün Çanakkale resimlerinden oluşan Resim sergisi büyük ilgi görürken, çok sayıda İyi Partili ve vatandaş resim sergini gezerken; “Allah onlardan razı olsun. Onlar sayesinde bugün özgürce yaşıyoruz” dediler.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE”

Resim sergisinin açıldığı salonda daha sonra anma toplantısı gerçekleştirildi. Kahramanlık şiir ve türkülerinin de partililer tarafından seslendirildiği etkinlikte bir konuşma yapan İl Başkanı Raziye Akışık, konuşmasına;

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” Mısraları ile başladı. Ardından duygu yüklü bir konuşma yapan il Başkanı Akışık, konuşmasında; “İstiklal marşımızda milli şairimizin yazdığı mısraların gerçekleştiği topraklardır Çanakkale. Her adımda vatan uğruna akıtılmış Gazi kanı , toprağa teslim edilmiş şehit canı sarar ruhunuzu. Çanakkale zaferdir, Anadolu’ya ümittir, dünya tarihinin değiştiği andır.

Biliyoruz ki eğer Çanakkale geçilseydi Anadolu’nun bambaşka bir kaderi olacaktı , ata yurdumuzda tutunmak belki de mümkün olmayacaktı . 18 Mart destanı  Nusrat Mayın gemisinin düşman hatlarına giren Türk cesaretidir , 18 Mart Seyit Onbaşıda vücut bulmuş Türk gücüdür , umuttur , dayanışmadır , direniştir . O zaman kadar görülmüş dünyanın en büyük donanmasına karşı koymaktır. Canını feda edip vatan savunması yolundan dönmeyen atalarımız bizlere bu eşsiz Türk yurdunu armağan ettiler . Şimdi bize düşen Şanlı geçmişimizden miras aldığımız vatanımızı daha da yükselterek gelecek nesillerdeki Türk evlatlarına emanet etmektir .

Sorumluluğumuz büyük , şimdi savaşlar topla tüfekle yapılmıyor . Türk kadınını , gencini , çiftçisini , ekonomisini , bilimini , yüceltmek boynumuzun borcudur . Sayın genel başkanımız liderliğinde büyük , güçlü , müreffeh bir Türkiye için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz . Bir an bile durmayacağız. Huzurunuzda bir kez daha Çanakkale zaferinde , vatanımız için her dönemde canını feda etmiş şehitlerimizi , kanını bedenini vermiş gazilerimizi , kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , isimsiz kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum . Bundan 106 yıl önce tarihe yazılan gerçeği yeniden haykırıyorum , Çanakkale Geçilmez . Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.

Daha sonra İyi Parti Gençlik kollarının hazırladığı şiir ve kahramanlık türküleri söylendi.