Okulöncesi Eğitim Semineri Yapıldı

Okulöncesi Eğitim Semineri Yapıldı

Okulöncesi Eğitimde Fark Yaratan Çalışmalar ve Aile Katılım Etkinlikleri Semineri Merkezefendi Barbaros Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Affan Başbuğ, Yasin Temel, konuşmacı Mehmet Bilgin ve okul öncesi öğretmenleri katıldı.   

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yaptığı konuşmasında “2023 yılının ülkemize, ilimize ve eğitim camiamıza güzellikler getirmesini diliyorum. Tüm bu güzelliklerin oluşmasının merkezine siz değerli öğretmenlerimizi koyuyoruz. Denizli’de eğitim ve akademik başarıdan söz ederken, ağzımızdan çıkan ilk kelime, çocuklarımıza 36 aylıktan itibaren yön veren siz değerli okul öncesi öğretmenlerimizin eseri olduğudur. 

Okul öncesi eğitim, çocukların hem ruhsal hem de zihinsel gelişiminin en önemli olduğu dönemdir. Bu dönemde çocuklar sosyalleşir, öğrenme kabiliyetleri gelişir ve her türlü yetenek gelişimine açık olurlar. Bakanlığımızca okul öncesinde yapılan önemli atılımlarla ülke genelinde beş yaştaki okullaşma oranları bir yılda yüzde 65'ten yüzde 99'a çıkarılmıştır. Buna paralel olarak da 5 yaş okullaşma oranlarımızda geçmiş yıllara nazaran en yüksek seviyelere ulaşmıştır. Son sayılar itibari ile ilimizde okul öncesinde; 5 yaş çağ nüfusu 13.322 olup, 5 yaş ve üzeri 14.450 öğrencimiz kayıtlıdır. Bu veriler ışığında 5 yaş okullaşma oranımız %108 e çıkarılmıştır. Buda siz değerli arkadaşlarımızın kıymetli destekleri ile gerçekleşti. 

Eğitimde fırsat eşitliği, 1-3 Aralık 2021 tarihinde yapılan 20. Milli Eğitim Şurasının iki temel konusundan birisini oluşturmuştur. Bizde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimize ulaşıp, aynı eğitimi almaları adına hizmet ediyoruz. Okul Öncesi 5 yaş grubunda eğitime erişemeyen çocuğumuz kalmasın anlayışıyla anaokulları ve anasınıfları açılmış ve eğitimden yararlanması sağlanmıştır.

Tüm bunların yanı sıra eğitimin niteliği de bizim için çok önemli. Eğitim alt yapıları anlamında, donanımsal noktada ve öğretmenlerin mesleki becerileri noktasında da günden güne artırarak niteliğin gelişimini destekliyoruz. İnsanın gelişimi noktasında okul öncesi bu işin başlangıç noktası ve bunun  için çok önemli. Tecrübe paylaşımı ve birikimin alana yayılması ve eğitimde iyi örneklerin paylaşılması adına buradayız. Okullarımıza ziyaretlerimize eTwinning, matematik seferberliğinde, oyunlaştırmada, değerler eğitiminde ve öğrencilerimizin hayata hazırlanmasında çok özgün çalışmalara imza attığınıza şahit oluyoruz. Denizli sizlerle çok güçlü. Hepimiz farklı coğrafyalarda ve farklı okullarda çalıştık çalışıyoruz. Çalıştığımız her yerde farklı tecrübelerle donandık. Bugün aramızda okul öncesi alanda çok değerli çalışmalara imza atmış eğitimci Mehmet Bilgin öğretmenimizle beraberiz. Kendisi okul öncesi alanda bilgi birikim ve tecrübelerini bizimle paylaşacak.  

Eğitimde sacayağı olarak tabir edilen 3 farklı olgu vardır. Aile- Öğretmen ve Öğrenci. Bu üç sacayağından birisi olmadığında veya eksik kaldığında yaptığımız iş amaca matuf olmuyor. Bu üç sacayağının sağlam bir şekilde yere basması gerekiyor. Bakanlığımızca yürütülen ilimizde de uygulamış olduğumuz ‘Aile Okulu’ projesinde ki amacımız bakanımızın da ifade ettiği gibi; sağlıklı bir aile, sağlıklı bir çocuk, sağlıklı bir toplum ve topyekûn güzelliklerle dolu bir şekilde yaşadığımız ülkedir. Aile Okulu projesinde sizlerin verdiği katkılarla bu üçlü sacayağının sağlam bir şekilde yere basacaktır. Davetimize icabet eden Mehmet Bilgin öğretmenimize ilimiz eğitimi adına teşekkür ederim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici konuşması sonrası eğitimci Mehmet Bilgin, okul öncesi öğretmenlerine yönelik Okulöncesi eğitimde fark yaratan çalışmalar ve aile katılım etkinlikleri seminerini verdi.

Program bitiminde İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, eğitimci Mehmet Bilgin’e teşekkür ederek adına dikilen fidan dikim sertifikasını takdim etti.