O Proje Meyvelerini Vermeye Başladı

O Proje Meyvelerini Vermeye Başladı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi çalışmalarına hızla devam ediyor.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi çalışmalarına hızla devam ediyor.

Ev hanımlarından çocuklara; ulaşımdan sanayiye her alanda,  enerji verimliliği için ülke genelinde projeler yürüten Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi’nin son projesi Organize Sanayi Bölgesindeki 5 firmaya ön enerji etüdü gerçekleştirmek oldu.

İşletmelerde, enerji verimliliğini sağlayacak uygun projelerin ortaya konulması ve enerjinin etkin kullanılabilmesi farkındalık oluşturmak adına, Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile bölgede faaliyet gösteren Sirmersan Mermer A.Ş., Kaynak Tekstil A.Ş., Ardöküm Merdane A.Ş., Akürün Tekstil Ltd. Şti. ve Atateks Ata Tekstil A.Ş. firmalarına enerji verimliliği ön etüt çalışması yapıldı. Yapılan etüt ile firmaların enerji tasarrufu açısından verimlilik değerleri belirlenerek büyük bir kazanç elde etmeleri sağlandı.

Ön Enerji etüdü ile ilgili olarak Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün’ün yaptığı açıklamada; “5 işletmede gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda, toplam yatırım maliyeti 11.145.299 TL tutarında 22 adet enerji verimliliği projesi ortaya konulmuştur. Projeleri gerçekleştirebilmesi için işletmelere IPA Avrupa Birliği Fonu’ndan düşük faizli, 2 yılı geri ödemesiz, 10 yıl ödeme süreli 8.358.974 TL tutarında kredi imkânı sağlanmıştır. Enerji Verimli sanayi projeleri kapsamında ilimizde yaptığımız çalışmalara hız katarak devam ediyoruz. Enerji Verimliliği konusunda birçok hibe ve destekler var. Sanayicilerimiz Derneğimizle irtibata geçerek bu konuda bilgi alabilir, Enerji Verimliliği konusunda gerçekleştirilecek çalışmalarda da bizlere destek olarak  derneğimize katılım sağlayabilirler. Şahsım ve Yönetim kurulum adına bu projede emeği geçen tüm üye arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu “Enerji verimliliği konusunda Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tüm işletmelere enerji etüdü yaptırıp toplam kazancı sanayicilerimize anlatıp bunun uygulanmasını sağlayacağız.” dedi.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş tarafından yapılan açıklamada ise “Enerji verimliliği çalışmalarının sanayide uygulanması çok önemli, bu çalışmaları artırıp tüm bölgede farklı alanlarda gerçekleştirmek için Bölge Müdürlüğü olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi’ne projesinden dolayı çok teşekkür ediyor, kendileri ile böylesine başarılı bir projeye imza attığımız için de gurur duyuyoruz.” dedi.

Onaylanan Projelerin teslim edilmesinin ardından toplantı sona erdi.