Necip Filiz, Öğretmenler gününü kutladı

Necip Filiz, Öğretmenler gününü kutladı

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir mesaj yayımladı

Ak Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; 24 Kasım Öğretmenler günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Filiz mesajında; Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin emeklerinin çok önemli payı olacağını vurguladı.

“YARINIMIZ SİZLERE EMANETTİR”

Türkiye’nin gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağını belirten Başkan Filiz ; “Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye’sini, dahası geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ediyorlar” dedi.

 

Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Yüce Yaradanımızın Peygamberimize 'oku' şeklindeki emri, 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen Hz. Ali’nin düsturu ilmin, okumanın ve okutmanın önemini yeterince açıklamaktadır. Bugün de milletçe, eğitime, öğretime, ilme, âlime, öğretmene derin bir saygıyla, muhabbetle yaklaşıyoruz.

 

“İNSANA YAPILAN HER YATIRIM, İNSANIN YETİŞMESİNE VERİLEN HER EMEK KUTSALDIR”

Şüphesiz ki milletleri yücelten, onları diğer milletlerden üstün hale getiren en önemli faktör eğitimdir. Bilimde, sanatta, kültürde ve ekonomide gelişmiş, ilerleyen toplumlar hep eğitim sorunlarını çözmüş olanlardır. Eğitim ordusu güçlü olmayan bir milletin, diğer alanlarda kalıcı başarılar kazanması, uygarlık yolunda ilerlemesi mümkün değildir. En büyük yatırımın, insana ve eğitime yapılan yatırım olduğu unutulmamalıdır. Hiç şüphe yok ki insana yapılan yatırım yatırımların en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır.

Geleceği aydınlık ve daha müreffeh bir Türkiye ancak; kendisini daima yenileyen öğretmenlerimizin, en son ve yeni bilgilerle donatacağı çocuklarımız ve gençlerimiz sayesinde şekillenecektir. Başöğretmen Atatürk'ün söylediği gibi, “ Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve yeni nesil Öğretmenlerin eseri olacaktır.”

 

“ÖĞRETMENLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ”

Gerek Denizli’de gerekse yurdumuzun her köşesinde geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu gösteren, milli ve manevi değerlerimizi, doğru insan ve vatandaş olmayı, demokrasiyi, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü öğreten, sorumlu bireyler olarak yetişmesine hayat rehberi olan, vatan ve millet sevgisini aşılayan fedakar ve cefakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum .

"Milletleri kurtaranlar; Yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma kabiliyetini kazanmamıştır' diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yıllarını bu mesleğe adamış emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, ebediyete intikal eden değerli öğretmenlerimizi ve bu kutsal görevi yaparken şehit olan öğretmenlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.”