Necdet Bardan Çivril’de Gönüllere dokunuyor

Necdet Bardan Çivril’de Gönüllere dokunuyor

Uzun yıllarMemleketi Çivril’de adım atmadığı yer bırakmayan, Çivril halkının gönlünde “belediye başkanı olarak görülen”CHP Eğitim Koordinatörü Necdet Bardan Kıralan’da top oynayan çocuklarla dertleşti

CHP Eğitim Koordinatörü olan SMMM Necdet Bardan, 2018 yerel seçimlerinden bu yana sürdürdüğü eğitim çalışmaları, Gençlere, Çocuklara ve kadınlara yönelik sosyal faaliyet ve etkinliklerle Çivril halkının gönüllerine dokunuyor. Çivril bölgesinde adım atmadık yerleşim, dertleşmedik insan bırakmayan “gönüllerin insanı” Bardan, geçtiğimiz günlerde Kıralan beldesinin eski belediye başkanlığı döneminde yapılan, şimdi ise yıkık viran bir hale getirilen spor tesislerinde “patlak bir top” ile halısız halı sahada top oynamaya çalışan Kıralanlı çocuklar ile dertleşerek, onların beklentilerini, taleplerini dinledi, iktidara geldiklerinde ilk işlerinin çocukların taleplerini yerine getirip, gönüllerini alacağını söyledi. 

BEN ÇÖZÜM BULMAYA ÇABALIYORUM

Çocukları geleceğimiz olarak gören, onlar için bir şeyler yapmaya çalışan Necdet Bardan, “Çivril ilçemizin tüm mahalle köy ve sokaklarını karış karış dolaşıp, Çivril halkının sorunlarını dinlerken; bazı tespitlerde bulunarak bunların çözüm yollarını bulmaya çalışıyorum. Tabi ki içimizdeki çocukluk ruhu, sporculuk ruhuyla birleşince  bir başka bakıyoruz insanlara, çocuklara, etrafa.” Diyerek, çocukların spor yapmak için çabalamalarına ve çaresizlik içinde olduklarını gördüğünü, bununda kendisini çok üzdüğünü ifade ediyor.

KIRALANDA ÇOCUKLAR MUTSUZ

Necdet Bardan, Çivril halkının kendilerinin sorun ve sorunların çözümü konusunda yardımcı olması, yıllardır halka dokunmasından dolayı “Belediye Başkanı Ol” şeklindeki söylemlerinin ardından kendisini Belediye Başkanı gibi sorunların çözüm noktası olarak gördüklerini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Çivril Denizli’mizin en büyük ilçesi. Hem coğrafi hem nüfus, hem de ticari, tarım ve hayvancılık, sosyo-ekonomik ve spor, sanat açısından da etkin ve katılımcı bir ilçemiz. İlçemizin en büyük mahalelerinden birisi olan Kıralan mahallemizi şöyle bir gezdiğimiz de şunu açıklıkla görebiliyoruz ki, yıllar önce Çivril’den sonra ilk spor  tesisleri voleybol, basketbol, futbol,  halı saha tesisleri bu mahallemizde birkaç sokak ve yerleşim yerinde yapılmış. 

YETKİLİLERE SESLENİYORUM

Zamanında onca masraf edilerek çocuklarımızın hem fiziken hem de beyin olarak güçlenmesine vesile olacak sağlıklı nesiller yetiştirme konusunda çok değerli adımlar atılarak yatırımlar yapılmış olmasına rağmen, bugün geldiğimiz noktada yıllar önceki yerel yönetimlerin ekonomik yokluklar içinde yaptıkları bu tesisler,  bugünkü güç ve ekonomi şartları olarak değerlendirildiğinde hem sayıları hem de tesislerin bakım ve onarımları, spor yapabilme olanakları daha da genişletilmiş olması gerekirken çocukların, gençlerimizin spor yapabilecekleri boş zamanlarını değerlendırebilecekleri alanlardan çıkmış, bakımsızlıktan ve kötü görüntüleriyle insanları korkutur hale gelmiştir. Bunca olumsuzluklara rağmen çocuklarımız patlak toplarıyla oyun alanları ve sahaları olmayınca yerel yöneticiler tarafından kullanılamaz hale getirilen sahayı kendilerince kale direklerini yeniden oluşturup altına da kendilerince buldukları halı parçalarını koyarak spor yapma ortamı yaratmaya çalışması çok düşündürücüdür. Gerçekten gençlerimizin yokluklar içinde bile bir şeyler yapıp spor yapmaya çalışmaları, geleceğimizin aydınlık yüzlü çocuklarımızda, gençliğimizde olduğunu açıkça göstermiştir. Bunu uzun yıllar spor yapmış futbol oynamış, futbol hakemliği yapmış bir birey, Necdet Bardan olarak Atatürk'ün ''Her ulus çocuklarının sıhhatli ve gürbüz olmaları için yaşadıkları bölgenin sıhhi bir şekilde spor yapma şartlarını temin etmek, devlet halinde bulunan siyasi teşekküllerin en birinci ödevidir” sözleri ile anlatmak isterim.  “Müspet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar, beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kuvvetli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık delilidir.''. Çocuklarımızın,  gençlerimizin, sporcu kardeşlerimizin tüm Çivrilli vatandaşlarımızın faydalanabilecekleri alanlardaki tesislerimizin en kısa zamanda kullanılabilir hale getirilmesi umuduyla değerli yöneticilerimize çağrıda bulunuyorum” dedi