Muhteşem kanyonu yılda 30 bin kişi ziyaret ediyor

Muhteşem kanyonu yılda 30 bin kişi ziyaret ediyor

Denizli’nin Kale ilçesi sınırları içinde bulunan doğal güzelliğiyle dikkatleri üzerinde toplayan içinde tekne turları da düzenlenen İnceğiz Kanyonu’nu yılda 30 bin kişi ziyaret ediyor.

Denizli’nin Kale ilçesi sınırları içinde bulunan 6 kilometre uzunluğundaki turkuaz rengi suyu, sarp kayalıkları, tarihi kalıntıları ve eşsiz güzelliği ile dikkatleri üzerinde toplayan içinde tekne turları da düzenlenen İnceğiz Kanyonunu yılda yaklaşık 30 bin kişi ziyaret ediyor. Kemer Baraj kapaklarının kapatılmasıyla birlikte sonbahar ve kış yağışlarının ardından İnceğiz Kanyonun da mart ayında tekne turlarının başladığını anlatan Kale Belediyesi Tur Teknesi Kaptanı ve Rehberi Adnan Tenbelo, kanyonda dönemsel olarak haziran ayından itibaren azalan su, bu yıl eylül ayında tükenme noktasına geldiğini söyledi. İnceğiz Kanyonunda Mart ayında başlayan ve 2.5 saat süren tekne turlarının kanyondaki su seviyesine göre ağustos sonu veya eylül ayında bittiğini anlatan Tur Teknesi Kaptanı ve Rehberi Adnan Tenbelo, “Normal tur olarak çıktığımız geziler var, aile olarak gelip sabahtan kahvaltı turuna çıkan misafirlerimiz oluyor. Ailecek çıkmak isteyenleri ailecek çıkarıyoruz, bunun yanı sıra evlilik teklifi yapmak isteyenleri tekne turumuz çıkıyor. Sünnet düğününde davullu zurnalı kanyon turuna katılıyorlar. Gelin damat turu, davullu zurnalı oluyor. Hem fotoğrafını çekiyorlar hem de ailecek gezilerini yapıyorlar. Doğum günleri kutlanıyor. Evlilik teklifi yapmak isteyenler evlilik teklifine çıkıyor, nikahını teknede yapmak isteyenler 2.5 saatte hem turunu yapıyor hem de nikahını yapıyor. Ayrıca belediyeden memurumuz da geliyor nikahı kıyıyor. Bu sezonda Mart ayın da turlarımız başlıyor. Sezon bitene kadar Kanyona tekne turu yaptığımız gelen misafir sayısı 10 bine ulaştı. Ama yıl bazında hesapladığımız zaman 12 ay içerisinde İnceğiz kanyonuna gelen misafir sayısı yaklaşık 25-30 bine ulaşıyor” dedi.

Herkes memnun

İnceğiz Mahallesi’ndeki iskeleden tekne turuna başlayan yerli ve yabancı konuklar 2.5 saat süren turdan sonra seyir tepesine çıkarak kanyonun eşsiz güzelliğini görüp bol bol fotoğraf çekilebiliyor. Kanyonda 2 bin 500 yıllık antik kalıntılar, kral mezarı, kayalara gizlenmiş manastır, yabani canlılar ile turkuaz, yeşil ve kahverenginin her tonunun harmanlandığı muhteşem bir doğa hem fotoğraf tutkunlarını mest ediyor. Geziye katılanlar kanyondan memnun ayrılıyor

Kanyonu Rusya, İsrail, Almanya, İngiltere ve hatta Amerika'dan turistler de gelip ziyaret ediyor tekne turlarına katılıyor. Yerli ve yabancı konuklar İnceğiz Kanyonunun doğallığı ve görselliğine hayran kalıyor.