Muhtarları asla yok sayamayız

Muhtarları asla yok sayamayız

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu,“Mahallelerde halkımızın gerçek sorunlarını en iyi bilen, sorunların çözüm yollarını da en hızlı üreten muhtarların önemini asla yok sayamayız” dedi.

Muhtarların kamu hizmetlerindeki rollerinin önemine vurgu yapan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “ Mahalle ve köylerimizde kamu hizmetlerinin zamanında, etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve sonuçlandırılması için muhtarlarımızın işlerinin kolaylaştırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Muhtarların zor şartlar altında hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Yakın zamanda geçirdiğimiz pandemi döneminde bir çok resmi kurum hizmet vermezken, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hizmet vermeye devam eden, halkımıza gıda ve sağlık malzemesi ulaştırmak için canla başla çalışan muhtarlarımızın özlük hakları mutlaka iyileştirilmeli. Muhtarlık binalarının elektrik, su, yakıt giderleri bulunduğu belediye tarafından karşılanmalı. Büyükşehir yasasıyla yetkileri sınırlandırılan muhtarlarımızın bu yetkileri geri verilmelidir. Halkımızın ve mahallelerimizin gerçek sorunlarını ve ihtiyaçlarını en iyi bilen, bu sorunları çözmek için fedakarca çalışan değerli Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.