Müdür Ekici Kale İlçesini Ziyaret Etti

Müdür Ekici Kale İlçesini Ziyaret Etti

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ilçe ziyaretleri kapsamında Kale ilçesinde bulunan okul ve eğitim kurumlarını ziyaret etti.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin yanında Şube Müdürleri Yavuz Çağlar, Affan Başbuğ, Yasin Temel ve Avni Canpolat katıldı.

Kale ilçe ziyaretinde Müdür Ekici’nin ilk durağı Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Burada Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım ve müdürlük personeli ile bir araya gelen Müdür Ekici, ilçenin eğitim öğretim çalışmaları hakkında bilgi alarak, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Hayırseverlerimiz İlimiz Eğitiminin Gücüne Güç Katıyor

Programın devamında inşaatında sona gelinen ve hayırsever katkıları ile yaptırılan 6 derslikli Kale Görenler Mehmet Ali-Ahmet Gören İlkokulunda çalışmaları yerinde inceleyen Müdür Ekici; ilimiz eğitiminin en güçlü yanlarından biri de hayırseverlerimiz. Hayırseverlerimizin eğitime katkıları geçmiş yıllarda olduğu gibi şimdi de devam ediyor. Hayırseverlerimize ilimiz eğitim camiası adına şükranlarımı sunuyorum dedi.

Güvenli Okul, Güvenli Gelecek

Güçlendirme çalışmaları tamamlanarak eğitim-öğretime başlayan Kale Ortaokuluna giden Müdür Ekici, burada öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kale ilçesinde eğitim kurumlarımızın alt yapı ve fiziki çalışmalarının devam ettiğini belirten Müdür Ekici, Kale Ortaokulumuz da bu kapsamda yaptığımız önemli çalışmalardan birisi. Öğretmen ve öğrencilerimizin başarılarının artması adına okullarımızı modern ve güvenli alanlar haline getiriyoruz. 

e-Sınav Merkezlerimizi Yaygınlaştırıyoruz

Kale e-Sınav Merkezi binasını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Bakanlığımız e-Sınav merkezlerinin kullanım kapasitesinin artırılması adına yatırımlarına devam ediyor. Kale ilçemizde de müdürlüğümüze bağlı e-sınav merkezimiz son aşamaya geldi. İnternet alt yapısı sağlandığında online sınavlarımızı gerçekleştireceğiz. İlimizde aktif olarak merkezde 3 e-sınav salonumuz, Acıpayam ilçesinde 1 e-sınav salonu ile hizmet veriyoruz. Yapımında sona geldiğimiz Buldan, Çivril ve Kale e-sınav salonlarımızla da vatandaşlarımıza girecekleri sınavlarda büyük kolaylık sağlanmış olacak” dedi. 

Okul Öncesinde Ücretsiz Yemek Hizmeti

İlçe ziyareti kapsamında Kale Osman Nuri Tuna Anaokulunda ücretsiz yemek uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Milli Eğitim Bakanlığınca 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin başladığı 20 Şubat 2023 tarihinde ücretsiz yemek hizmeti uygulaması okul öncesi eğitimdeki öğrencileri kapsayacak şekilde genişletildi. İkinci dönemin başlamasından günümüze yaklaşık 3 haftalık bir süreç geçti. Bakanlığımızın ücretsiz yemek uygulamasında öğrenci ve velilerimizin memnuniyetleri en üst seviyededir” dedi.

Köy Yaşam Merkezleri Köylerin Kalbi Oldu

Kale Koçarboğazı Köy Yaşam Merkezi ve Anaokulu ile Kayabaşı Köy Yaşam Merkezi ve Kayabaşı İlkokulunu da ziyaret eden burada köylüler ve öğrencilerle bir araya gelen Müdür Ekici “Köylerimizdeki okul binalarımızı Sayın Bakanımız ve Sayın Valimizin destekleri ile köy yaşam merkezlerine dönüştürdük. Okullarımız köy yaşam merkezlerimizle öğrencilerimizin yanı sıra köy halkının da hizmetine sunuldu. Köylerdeki vatandaşlarımızın istek ve ilgilileri doğrultusunda kurslar açıyoruz. Anneler bildiği zaman toplumun her kesimi biliyor ve öğreniyor. Anne bir yetenek ve bir beceri kazandığında; çocuğuna, eşine ve mahallesine yansıyor. Böylelikle domino etkisi yaparak genele yayılıyor. Köylerimizde bu güzelliğe vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Birleştirilmiş Sınıf Öğrencilerine Mobil Deney Çantası

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Sanayi Odası iş birliği ile ilimizdeki birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda öğretmen ve öğrencilerin kullanımına yönelik Mobil Deney Çantası tasarlandı. Müdür Ekici “birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde, deney uygulamaları öğrencilerin araştırma sorgulamaya dayalı çalışmalarını destekleyecek, yaparak yaşayarak öğrenmeye odaklanmalarına, bilişsel farkındalıklarını, yaratıcılık ve girişimcilik gibi becerilerinin gelişmesine katkı sunuyor” dedi.

Bütün Ümidimiz Gençlikte

Programın devamında Kale Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu, Kale Ethem Özsoy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Şehit Veysal Pekakça İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesinde de öğrencilerle bir araya gelen Müdür Ekici “Ülkemiz beşeri sermaye olarak çok güçlü bir ülkedir. Şehrimizin en güzel ilçeleri arasında yer alan Kale ilçemizin gençleri de başarılarıyla ilimizi gururlandırıyor. Sizler bu ülkeyi daha da üst seviyelere getirecek güçsünüz” dedi.

Kale ilçesi programı kapsamında Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç’ı ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Başkan Salih Sağınç’a eğitime yaptığı katkılar ve desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. 

Son olarak Kale ilçesi okul müdürleri ile Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “Bakanlığımızın belirlemiş olduğu mevzuat ve yol haritası kapsamında iş ve işlemlerimizi yürütüyoruz. Bakanlığımızın üst politika belgeleri başta olmak üzere coğrafyamızın bizden beklentileri çerçevesinde eğitim öğretim faaliyetlerinde rol alıyoruz. İlçelerimizdeki eğitim yöneticilerimizin başarılarının Denizli’nin başarılı grafiğine etkisi çok büyük. Akademik başarı anlamında Türkiye’de iz bırakmış bir iliz. Eğitim çok dinamik bir alan. Yenilikçi eğitim politikalarını takip ediyoruz. Tek ölçümüz akademik başarılar değil. Bunun yanında hayata insan hazırlamak da hedefimiz. İyi bir birey, iyi bir yurttaş olma noktasında insana bakış açımız bütüncül bir bakış açısıdır” dedi.