MİNİKLERDEN, "HARİKA ÇOCUKLAR, HARİKA DOĞA" PROJESİ

MİNİKLERDEN, "HARİKA ÇOCUKLAR, HARİKA DOĞA" PROJESİ

Saime Aslan Anaokulu’nun yürüttüğü Denizli'de okul öncesinde bir ilk olan  "Harika Çocuklar, Harika Doğa" isimli KA227 Erasmus+ projesinin Türkiye buluşması bu hafta gerçekleşiyor.

23 Mayıs 2022 pazartesi günü yapılan Romanya, Türkiye ve Portekiz'in ortak olarak yürüttüğü projenin açılış törenine Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Milli Eğitim Şube müdürleri Yasin Temel ve Hatice Küloğlu katıldı.

Törende Saime Aslan Anaokulu öğrencilerinin “Anadolu Ateşi Dansları”, “Geri dönüşüm defilesi ve ritm grubu büyük beğeni aldı. Portekiz ve  Romanya'dan gelen misafirlerle birlikte açılışı yapılan doğa etkinlikleri sergisinde bir yıldır devam eden proje uygulama etkinliklerinden örnekler sergilendi. Bir hafta sürecek olan etkinliklerde Steam atölyeleri, doğal materyal ile sanat atöyeleri, geri dönüşüm atölyeleri yer alacağı kaydedildi.

Saime Aslan Anaokulu Okul Müdürü Ayten Bilgiç,hafta boyunca erasmus proje etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, “Projenin ilk hareketliliğinin yapıldığı bu haftada, ev sahibi okul olarak gerçekleştireceğimiz faaliyetlerde okulumuzu, milli eğitimimizi, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye kendi kültürümüzü ve değerlerimizi doğru tanıtmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.