Milli Eğitim Müdürlüğü çalkantılı döneme giriyor..!

Milli Eğitim Müdürlüğü çalkantılı döneme giriyor..!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un görevi bırakması ile, yeni bakan Mahmut Özer’in, “yöneticilerin nüfusa kayıtlı illerde görev yapamayacağı” anlayışı yüzünden Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin…

 Milli Eğitim Bakanı’nın değişmesinden sonra, Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikteTürkiye genelinde hızlı bir görevden almaların olması, bazı idarecilerin merkeze çekilmesinden sonra gözler ilimiz Denizli’ye de çevrildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yakın kulislerde Ekici’nin gitmesine, Mustafa Şahin’in müdür olmasına az kaldığı konuşuluyor.

MÜDÜRLÜK KULİSLERİ HIZLANDI

Gerek Milli Eğitim, gerekse siyasi kulislerde; “Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin de bakan Ziya Selçuk tarafından görevlendirilen bir bürokrat olduğunu herkes bilmektedir. Ayrıca, Eğitim Bir Sen tarafından hummalı bir çalışma içiresine girildiği ve siyasilerle görüşüldüğü duyumları var. Bunun sebebi de, şu andaki Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in  uyguladığı nüfus da kayıtlı olduğu il’e göre atama yapılmasının uygun olmayacağı dile getirilirken, Denizli kulislerinde ise hızlı bir yükselişe geçen Adanalı Mustafa Şahin’in ismi ön plana çıkıyor.” yorumları yapılıyor. 

Milli Eğitim Camiasında ve siyasi kulislerde konu hakkında, “Mustafa Şahin, merdivenin basamaklarını hızla tırmanan, zirveye ulaşmasına ramak kalan eğitim yöneticisi bir arkadaş. Bu yönü ile tebrikleri fazlasıyla hak ediyor. Mustafa Şahin’in Haziran 2021 Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi’nden TEV Anadolu Lisesi müdürlüğüne atanması, Bir ay sonra proje okullarımızdan Lütfü Ege Anadolu Lisesi müdürlüğüne atanması dikkat çekicidir.” Deniliyor.

MUSTAFA ŞAHİN İSMİ ÖN PLANDA

Siyasi kulislerin şu anda en çok konuşulan konuları arasına giren Mustafa Şahin’in yakın zamanda Denizli İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanacağı yolunda kulis bilgilerine de ulaştık. Ayrıca, Eğitim Bir sen ikinci başkanı olması da Şahin’in elini güçlendiriyor. Bakanlık atama kriterlerine de tamamen uyuyor. Bilindiği üzere yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürlerinin görev yapacağı il nüfusuna kayıtlı olmaması anlayışını getiriyor. Buna göre Süleyman Ekici’nin şansı azalıyor. Mustafa Şahin’in Adanalı olması, Eğitim Bir-Sen’den geliyor olması şansını yükseltiyor. Ayrıca, Eğitim Bir Sen bünyesinde Mustafa Şahin gibi liyakatlı ve torpilli bir başka adayın olmayışı ve sendika bünyesinde yönetici olması Şahinin şansını daha da yükseltiyor. Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek..