Milletvekili Ün’ün, Denizli’nin sorunlarını çözüme kavuşturma gayreti devam ediyor

 Milletvekili Ün’ün, Denizli’nin sorunlarını çözüme kavuşturma gayreti devam ediyor

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Bağbaşı Mahalle Muhtarı Erkan Duran ile birlikte, mahalleye yapılacak okul projesini duyurdu

Milletvekili Ün ve Bağbaşı Mahallesi Muhtarı Erkan’dan okul müjdesi


Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Bağbaşı Mahalle Muhtarı Erkan Duran ile birlikte, mahalleye yapılacak okul projesini duyurdu. Milletvekili Ün, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşerek muhtarın uzun süren mücadelesinin ardından, Mart ayında okul temelinin atılacağının müjdesini paylaştı.


Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Pamukkale ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesinde okul yapımı için yaklaşık 3 yıl mahalle muhtarının parselleri parçalı olan arazi için mücadele verdiğini ve tahsis işleminin tamamlandığı bilgisini aldı. Bağbaşı Mahallesi Muhtarı Erkan Duran ile görüşen Milletvekili Ün, 16 bin nüfuslu mahallede tek bir okul olmadığını komşu mahallede ise 3 tane okulun olduğunu hatta dördüncüsünün temelinin atıldığı bilgisini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e bildirdi. Bakan duruma şaşırdı ve konuya el atacağını söyledi. Bakan vekil Ün ile görüşmesinin üzerinden 24 saat geçmeden muhtarı aratarak Mart ayında okul temelinin atılacağını söyledi. Müjdeyi muhtar ile kamuoyu paylaşan Milletvekili Sema Silkin Ün, “Bağbaşı Mahalle muhtarımız Erkan Duran'la birlikte bu içinde bulunduğumuz arsa inşallah Bağbaşı okulumuzun arazisi, parselleri parçalı olan arazinin tek bir tapuda birleştirilmesi mücadelesini yaklaşık 3 yıldır mahalle muhtarımız veriyordu. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında bundan bir yıl önce bu tahsis işlemi tamamen bitirilmiş oldu ve üzerine okul yapılmaya hazır hale gelmişti. Bir yıldır da sayın muhtarımız burada bir okul yapılması için mücadele veriyordu. Benim de geçtiğimiz ay bu  durumdan haberim oldu. Bağbaşı Mahallesi 16 bin nüfuslu bir mahallemiz, kendisiyle hemen hemen aynı nüfusa sahip olan komşu mahallesinde 3 tane okul var ve şu an 4’üncü okulun temeli atılıyor. Ancak 16 bin nüfuslu Bağbaşı Mahallemizde maalesef tek bir okul bile yok. Muhtarımız ilk günden itibaren bunun mücadelesini vermişti ve benimle de geçtiğimiz ay irtibata geçti. Ben de mecliste bütçe görüşmeleri esnasında Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin’e durumu arz ettim. Kendisi açıkçası burada ki durumdan haberdar değildi. Benim söylediğim günün hemen ertesi günü muhtarımızı, bakanlık yetkilileri arayarak Bağbaşı Mahallesine okulun çok hızlı bir şekilde yapılacağını, en geç Mart ayında temelinin atılacağı müjdesini muhtarımızla bakanlığımız paylaşmış oldu.” dedi. 


“Okulun yapılması noktasında mücadelemizi devam ettireceğiz”

Muhtar ve Milli Eğitim Bakanlığına teşekkür eden Milletvekili Ün, “Ben hem bugüne kadar arsanın okul yapımına hazır hale getirilmesi noktasında çalışmalarını yürüten, gayret sarf eden muhtarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Milli Eğitim Bakanımıza söylediğim saatten belki bir gün bile geçmeden üzerinden konuya hemen el atmış olmasından dolayı Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin'e de buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İnşallah bu süreç Bağbaşı mahalle sakinlerimizin de okula kavuşmasına, çocuklarını yakın okula gönderilebilmesine imkan sağlayacak. Bu okulun yapılması noktasında mücadelemizi devam ettireceğiz. Umarım Mart ayında temeli atılır ve ikinci müjdemizi de temelinin atıldığı günlerde paylaşmış oluruz. Muhtarımıza ve sayın bakanımıza, yetkililere çok teşekkür ediyorum. Bağbaşı’na inşallah hayırlı olsun, ikinci hayırlı olsunumuz inşallah, Mart’ta olsun teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.