Milletvekili Ün, kültürleri yaşatmak ve geleceğe aktarmak için seslendi

Milletvekili Ün, kültürleri yaşatmak ve geleceğe aktarmak için seslendi

Milletvekili Ün, kültürleri yaşatmak ve geleceğe aktarmak için seslendi

Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Tavas ilçesinde katıldığı 27. Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali açılışında kültürleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarabilmek için fedakarlık yapmak gerektiğini vurguladı.

Denizli'nin dokuma ve tekstil merkezi olarak bilinen Tavas ilçesi Kızılcabölük Mahallesi'nde düzenlenen 27. Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali coşkuyla açıldı. Kızılcabölük Mahallesi'nin dokuma ve tekstil geleneği, yüzyıllardır süregelen bir mirasa sahip. Festival, bu mirası gelecek nesillere aktarmak ve bölgenin tekstil endüstrisini canlandırmak amacıyla düzenlenmektedir. Festivalin açılış töreni, renkli ve coşkulu bir atmosferde gerçekleşti. 3 gün boyunca sürecek olan festivalde, yerel kültürün, sanatın, tekstilin ve moda sektörü bir araya geldi. Ziyaretçiler, bölgenin geleneksel el sanatlarına tanık olacak, yerel üreticilerin ürünlerini keşfedecek ve moda defilelerinden keyif alacak.

Festivalin açılış törenine katılan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, festivalin önemini vurgulayarak yerel kültürün korunmasına ve desteklenmesine olanak sağlayan bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. Programın devamında, Kızılcabölüklüler Vakfı’nın 25. yıl dönümünü sebebiyle Hanife-Ahmet Paralı Müzesinde “Nostaljik Kızılcabölük” isimli fotoğraf sergisinin açılışı Tavas Kaymakamı Mutlu Köksal, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Osman Erkli ve vatandaşların katımıyla gerçekleştirildi. Sergide Cumhuriyet dönemine ve sonrası ait Kızılcabölüklüleri anlatan fotoğraflar yer aldı. Ün, festivale katılan vatandaşlarla sohbet etti ardından stant açan esnaflarla görüşerek alışveriş yaptı.

 “Yarınlara daha ümitle bakan bir şehir olalım”

Festival açılışında kültür ve geleneklerin unutulmaması için genç nesillere daha güzel aktarmak gerektiğini vurgulayan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, “Gelenekleri yaşatmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz biliriz. Ama biz inşallah sizlerin katkılarıyla, değerli yöneticilerin emekleriyle bizlerin 27’nsine şahit olduğumuz, inşallah torunlarımızın 127’ncisini görebileceği bir festivali yaşatmak için sizlerle beraberiz. Kızılcabölük bir mahalle değildir. Kızılcabölük her bir hanesini fabrika olan kenttir. Barışı, sevgiyi, kardeşliği yaşatan medeniyet şuuruna sahip bir kenttir. Kızılcabölük, kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarabilmek uğruna fedakarlık yapan bir kenttir. Her bir girişimcisi dünyaya açılan bir kapıdır. İnşallah bu festivallerle kültürü yaşatmak için mücadele eden vakıflarla el ele vererek evlatlarımıza kültürümüzü maziden atiye taşıyacak kentin adıdır. Çocuklarımıza, torunlarımıza geleneklerimizi unutturmadan geleceğimize doğru bir kültürel aktarım yapabilmeyi Allah hepimize nasip etsin. Bu uğurda verdikleri mücadelede için sivil toplum kuruluşlarımıza, geçmiş dönem belediye başkanlarımıza, bugün ki başkanımıza, şehir idarecilerimize en çok da Kızılcabölük’e değer katan hemşehrilerimize teşekkür ederim. İnşallah önümüzde ki yıllarda da birlikte olmayı Mevla bizlere nasip etsin. Denizli’nin kalbinin atacağı bu festivalimiz inşallah esnaflarımıza bereket getirsin. Yarınlara daha ümitle bakan bir şehir olalım” diye konuştu.